Header Ads

VHS Massacre: Cult Films and the Decline of Physical Media (2016): Το νέο ντοκιμαντέρ για τις βιντεοκασέτες


Η βιντεοκασέτα ζει μια περίεργη αναγέννηση (εγώ από πλευράς μου διατηρώ ταπεινά εδώ και μερικά χρόνια τη στήλη Greek VHS Mayhem στο αμερικάνικο περιοδικό Weng’s Chop) και πέραν των αρκετών βιβλίων που καταπιάνονται με το φαινόμενο που γεννήθηκε στα 1970's αλλά μεσουράνησε στα 1980's, έχουμε δει και μερικά ντοκιμαντέρ [τα δύο που έχω δει εγώ είναι τα Adjust Your Tracking (2013) και Rewind This! (2013)].

Τούτο εδώ από τους σκηνοθέτες Kenneth Powell και Thomas Edward Seymour (παραγωγοί της ανυπόφορης σειράς Troma's Monster Kill) διανέμετε σε Region A, B, C (16:9 HD) Blu-ray από την Troma, και όπως είναι αναμενόμενο εστιάζει σε αυτή την εταιρία παραγωγής και διανομής (οι πιο διάσημοι εκ των ομιλητών είναι ο πρόεδρος της Lloyd Kaufman και η κινηματογραφική του μούσα Debbie Rochon), με πολύ λίγες αναφορές σε άλλους κολοσσούς που μεσουράνησαν κατά την αναλογική εποχή.

Ωστόσο όντας φαν της εταιρίας (και δη των ντοκιμαντέρ της) έχω συνηθίσει το ατελείωτο self-promotion της, αλλά αυτό που πραγματικά δεν κάθετε καλά με το παρών δημιούργημα είναι το ότι στην ουσία είναι ένα ντοκιμαντέρ για δύο τύπους που κάνουν αυτό το ντοκιμαντέρ, που σίγουρα θα λειτουργούσε καλύτερα ως μικρού μήκους (ακόμη και τα μόλις 71 λεπτά της διάρκειας του φαντάζουν πολλά, φλύαρα, και επαναληπτικά).

Αλλά το πιο θλιβερό από όλα είναι το σαφάρι που βγαίνουν οι συλλέκτες in the wild, για να ανακαλύψουν τίτλους που δεν θα έβλεπα ούτε αν με πλήρωναν, αποδεικνύοντας πως εκεί έξω, in the wild, έχουν μείνει πλέον μόνο ψίχουλα.

Όπως κάθε κυκλοφορία της Troma έτσι και αυτή είναι γενναιόδωρη στο πρόσθετο υλικό, και μπορείτε να απολαύσετε ένα intro από τους δημιουργούς και τον Lloyd Kaufman, commentary των δημιουργών, ένα trailer και ένα επεισόδιο του Monster Kill, το διαφημιστικό Troma Now! Extreme Edition, το πολύ ενδιαφέρον βίντεο με την πολιτική απάντηση του Lloyd Kaufman στο #Oscarssowhite, ένα παλιό μικρού μήκους φιλμ του ιδίου (Radiation March), το trailer του Return to Nuke 'Em High Vol. 1, και το teaser του Return to... Return to Nuke 'Em High.

Χρήστος Μουρούκης.