Header Ads

The Way of the Dragon (1972): Bruce Lee εναντίον Chuck Norris!


Ο Wang [ο Chung-Hsin Huang του The Chinese Connection (1972)] και η ανιψιά του, Chen Ching-hua [η Nora Miao του The Big Boss (1971)] διατηρούν ένα μικρό εστιατόριο στη Ρώμη, που έχει γίνει στόχος των μαφιόζων που θέλουν να αναλάβουν την «προστασία» του.

Τότε κάνει την εμφάνιση του ο σωτήρας Tang Lung (Bruce Lee), ο οποίος με τις πολεμικές τέχνες που γνωρίζει θα προσπαθήσει να προστατέψει τη μικρή επιχείρηση.

Αφού θα δείρει ένα σωρό κακοποιά στοιχεία ο Tang θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον εκλεκτό του υπόκοσμου Colt [ο Chuck Norris, θυμηθείτε το αφιέρωμα στα Missing in Action] και οι δυο τους θα δώσουν την τελική μάχη.

Ο Bruce Lee έγραψε και σκηνοθέτησε τούτο εδώ το φιλμ, και ανέλαβε και την παραγωγή μέσω της νεοσύστατης του εταιρίας Concord Production Inc. σε συνεργασία με την Golden Harvest του πολύ πιο έμπειρου Raymond Chow.

Το αποτέλεσμα είναι πολύ περίεργο, καθώς το πρώτο μισό της ταινίας χτίζει αναμονή μέσω χλιαρής κωμωδίας και ανούσιων σκηνών, αλλά το δεύτερο μισό καταλήγει να είναι ένα απολαυστικό κρεσέντο πολεμικών τεχνών που θα ικανοποιήσουν τους λάτρεις του είδους.

Αλλά, τι σημασία έχουν όλα αυτά; Απλά πείτε στον εαυτό σας πως υπάρχει μια ταινία στην οποία μονομαχεί ο Bruce Lee με τον Chuck Norris και απολαύστε.
Επίσης εμφανίζεται και η αγαπημένη σας Malisa Longo [Cat in the Brain (1990)].

Χρήστος Μουρούκης.