Header Ads

DVD Review: Pray for Death (1985)


Ο Akira Saito [ο Sho Kosugi του Enter the Ninja (1981)] πείθεται από τη γυναίκα του, Aiko [η Donna Kei Benz του Looker (1981)], να μετακομίσουν μαζί με τους δύο τους γιούς (Kane Kosugi και Shane Kosugi) από την Ιαπωνία στην Αμερική, με σκοπό να ξεκινήσει τη δική του επιχείρηση.

Ο Akira είναι παραδοσιακός ιάπωνας (και στα κρυφά ninja), αλλά ενώ στην αρχή εμφανίζεται διστακτικός, τελικά ένα γράμμα από την Αμερική του αλλάζει γνώμη, και αυτός και η οικογένεια του είναι πλέον στο αεροπλάνο για το μεγάλο ταξίδι.

Μια ατυχής σύμπτωση μπλέκει τον Akira σε μια πλεκτάνη με βρώμικους μπάτσους και ακόμη πιο βρώμικους μαφιόζους, και βρίσκεται ύποπτος της κλοπής ενός κοσμήματος, που έχει ως αποτέλεσμα την απαγωγή του γιού του.
Θα χρειαστεί να αποδώσει δικαιοσύνη, και φυσικά να προστατέψει την οικογένεια του, και για να το πετύχει αυτό θα πρέπει να ξαναντυθεί ninja.

Το kung-fu και το imagery γενικότερα εδώ είναι στα όρια του αριστουργήματος.
Η σκηνοθεσία του Gordon Hessler [γνωστός από αγαπημένες σας ταινίες τρόμου όπως το The Oblong Box (1969) και Scream and Scream Again (1970)] βρίσκεται για άλλη μια φορά ανάμεσα στην άριστη διεκπεραίωση και κοντά στο ατόφιο διαμάντι. 
Το soundtrack θυμίζει περισσότερο συμβατική περιπέτεια της εποχής, πράγμα που δεν είναι κακό.

Αποτέλεσε μεγάλη επιτυχία τη δεκαετία του ’80, και ένα sequel ήταν στα σκαριά, αλλά δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.

Χρήστος Μουρούκης.