Header Ads

Let The Corpses Tan trailer: Οι δημιουργοί του Amer γίνονται πιο βίαιοι!


Let The Corpses Tan λέγεται το νέο βίαιο μα κομψό φιλμ, από δύο δημιουργούς σύγχρονων giallo, Hélène Cattet και Bruno Forzan.
Κλασική περίπτωση ταινίας με χαμηλό budget μα σπουδαία πλάνα και τεράστιας ποιότητας editing.

Τη δουλειά των Hélène Cattet και Bruno Forzani την ξέρω από το Amer και μόνο – το The Strange Color of Your Body’s Tears δεν το έχω δει – μια καταπληκτική ταινία που δεν μου άρεσε καθόλου (για όσους δεν βγάζει νόημα αυτό, διαβάστε εδώ την κριτική μου).
Η ροπή προς το σύγχρονο giallo είναι εμφανής, δηλαδή να κάνουν ταινίες που χρησιμεύουν ως κομψές αναδρομές στην ιταλική εγκληματικότητα και τις ταινίες τρόμου της δεκαετίας του 1970.

Αφού έκλεψε ένα φορτηγό γεμάτο με χρυσές ράβδους, μια συμμορία κλεφτών διαφεύγει στα ερείπια ενός απομονωμένου χωριού, σκαρφαλωμένο στους βράχους της Μεσογείου. 
Το σπίτι ενός απομονωμένου αλλά υπερσεξουαλικού καλλιτέχνη και το πλούσιο ‘πλήρωμά’ του από οικογένεια και θαυμαστές, μοιάζει με το τέλειο κρησφύγετο.

Αλλά όταν δύο αστυνομικοί με μοτοσυκλέτες έρχονται να ερευνήσουν, το χωριουδάκι γίνεται ένα παραισθησιογόνο πεδίο μάχης καθώς και οι δύο πλευρές αναλώνονται σε ολοήμερες μονομαχίες, πυροβολισμούς, προδοσίες και αίμα.

Βασισμένο σε ένα κλασικό pulp μυθιστόρημα του Jean-Patrick Manchette και με μουσική από τον Ennio Morricone, το Let The Corpses Tan (Laissez bronzer les cadavres ο original τίτλος) είναι ένα κομψο κινηματογραφικό ονειρικό φιλμ, που θα σας εντυπωσιάσει.

Έτσι λέει το press release.
Περισσότερα στις 31 Αυγούστου, όταν θα κυκλοφορήσει στις αμερικάνικες αίθουσες.
Ως τότε, δείτε το trailer.