Header Ads

Luciferina (2018) review


Η νεαρή Natalia (Sofia Del Tuffo) επιστρέφει στο πατρικό της μετά από ένα ατύχημα που κόστισε τη ζωή της μητέρας της και τραυμάτισε σοβαρά τον πατέρα της. 
Στο σπίτι θα συναντηθεί με την αδερφή της με την οποία έχουν να βρεθούν 2 χρόνια, και μαζί με την παρέα της θα αποφασίσουν να κάνουν ένα ταξίδι στο δάσος θέλοντας να συμμετέχουν σε μια απόκρυφη τελετή. 

Η προσθήκη της Natalia όμως επηρεάζει αυτήν την τελετή με μια πιο προσωπική πτυχή, καθώς διαθέτει ένα σπάνιο χάρισμα που της επιτρέπει να βλέπει την «αύρα» των ανθρώπων γύρω της. 
Το τι σημαίνει και τι συνεπάγεται αυτό, αρχίζει σταδιακά να παίρνει… διαβολικές προεκτάσεις.

Όπως φανερώνει εν μέρει και ο τίτλος, η ταινία κινείται στα παρακλάδια θρησκευτικών πεποιθήσεων ανάμεσα σε μυστικιστικές τελετές, πνεύματα και δαιμονισμένους, αξιοποιώντας με επιτυχία μια από τις αγαπημένες θεματολογίες των θρίλερ τρόμου. 

Οι θρησκείες εξάλλου αφήνουν πολλά ερωτήματα στους ανθρώπους οι οποίοι ψάχνοντας απαντήσεις καταφεύγουν συχνά σε ακόμα πιο αμφίβολες ερμηνείες. Και συνήθως πιο τρομακτικές. 

Αυτό όμως καλλιτεχνικά μας βοηθάει, και αυτό είναι και το σκεπτικό του Αργεντίνου Gonzalo Calzada ο οποίος έχει κάνει την προϋπηρεσία του στο συγκεκριμένο είδος ταινιών με τελευταίο παράδειγμα το Resurreccion (2015).



Όσον αφορά την τωρινή ταινία, το πρώτο κομμάτι κινείται με αρκετά αργούς ρυθμούς, χτίζοντας όμως παράλληλα τους βασικούς χαρακτήρες και φτιάχνοντας το απαραίτητο κλίμα μυστηρίου. 
Για να σπάει… η μονοτονία βέβαια στο ενδιάμεσο, δεν λείπουν και ορισμένες creepy και ανατριχιαστικές στιγμές. 

Από το μέσο του φιλμ όμως όταν μπαίνουμε και στο ζουμί της υπόθεσης, η ένταση αρχίζει να ανεβαίνει με τη δράση να ορίζεται από τις μυστικιστικές τελετές και τις μεταφυσικές τους συνέπειες οι οποίες παίζουν με τις αντοχές της πρωταγωνίστριας. 
Όσον αφορά τις αντοχές των θεατών, και αυτές δοκιμάζονται, με την ταινία όμως να μη γίνεται ποτέ δύσκολη ως προς την παρακολούθηση αποφεύγοντας τις πολύ αιματηρές και splatter σκηνές. 

Αυτό περιορίζει το κοινό σε όσους αρέσει η συγκεκριμένη θεματολογία ταινιών, αλλά για αυτούς υπάρχουν όλα τα στοιχεία που κάνουν μια τέτοια ταινία επιτυχημένη.

Η ταινία προβλήθηκε στο 5ο Horrorant Film Festival ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ.
* Βραβείο Καλύτερης γυναικείας ερμηνείας στην Sofia Del Tuffo στο Horrorant Film Festival ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ.

Αναδημοσίευση από FilmBoy.


Release Dates:
15 March 2018 (Argentina)
12 April 2018 (Brussels IFFF)
5 May 2018 (Horrorant Film Festival)