Header Ads

Blu-Ray Review: The Town That Dreaded Sundown (2014)


Η true-crime ιστορία των Texarkana Moonlight Murders που προκάλεσε ο επονομαζόμενος Phantom στο Τέξας της δεκαετίας του ’40 είναι συγκλονιστική.
Η ταινία που βασίστηκε στα γεγονότα, The Town That Dreaded Sundown (1976), είναι μια εκ των αγαπημένων μου από τα βρωμερά ‘70s.

Και επειδή δεν έχω αναστολές σε σχέση με τα remake, με χαρά αγόρασα αυτό το Blu-ray (που παρουσιάζει την ταινία σε 1080p High-Definition Widescreen 2.40:1, αλλά δεν διαθέτει πρόσθετες παροχές).
Μόνο που, άσχετα με το τι υπονοεί ο τίτλος, δεν είναι remake!

Πρόκειται για ένα sequel, που ναι μεν λαμβάνει χώρα στο 2013, πολλά πράγματα όμως θυμίζουν τα ‘70s [τα αυτοκίνητα των πρωταγωνιστών, η σημαντικότητα του drive-in κινηματογράφου στο σενάριο του Roberto Aguirre-Sacasa {Carrie (2013)} κτλ.].

Η φάση είναι τόσο meta που πρώτη ταινία «αναγνωρίζεται» ως ύπαρξη από την ιστορία και μάλιστα αποτελεί και πεδίο ερευνών του Lone Wolf Morales [ο Anthony Anderson του The Departed (2006)] ενώ εμφάνιση κάνει ακόμη και ο υποτιθέμενος γιός του σκηνοθέτη της Charles B. Pierce, Jr. [ο Denis O'Hare του Dallas Buyers Club (2013)] για να πει και αυτός τη θεωρία του σε σχέση με τα νέα φονικά.

Το αποτέλεσμα είναι σκληρό (με αίμα, γυμνό, και τα ρέστα), η επιλογή του σκηνοθέτη Alfonso Gomez-Rejon [Me and Earl and the Dying Girl (2015)] να εισάγει πλάνα της πρώτης ταινίας σε κάθε πανομοιότυπο φονικό (και όχι μόνο) αποδίδει απεριόριστα, και τα μονοπλάνα του διευθυντή φωτογραφίας Michael Goi [γνωστότερος για τις τηλεοπτικές του δουλειές] είναι άξια πολλών βραβείων.

Έτσι ακριβώς πρέπει να γίνονται τα post slasher φιλμ.

Χρήστος Μουρούκης.