Header Ads

Blu-ray review: Black Boots, Leather Whip (1983)

Black Boots, Leather Whip


Ο αγαπημένος χαρακτήρας του σεναριογράφου και σκηνοθέτη Jess Franco, ο ντετέκτιβ Al Pereira (που για πολλοστή φορά υποδύεται ο Antonio Mayans, υπό το γνωστό του ψευδώνυμο Robert Foster) προσλαμβάνεται από μια παντρεμένη γυναίκα – η οποία παράλληλα πραγματοποιεί και εντυπωσιακά στριπτίζ σόου σε μια ντισκοτέκ – (η Lina Romay, υπό το επίσης γνωστό ψευδώνυμο της Candy Coster), ώστε να ανακτήσει κάποιες κλεμμένες φωτογραφίες.

 

Συμπαθέστατο νέο-νουάρ ή hardboiled detective drama στα πρότυπα των pulp paperbacks της εποχής, που γίνεται ιδιαίτερα πρωτότυπο κυρίως χάρη στον αυθορμητισμό του και κάποια threats του σεναρίου που δεν οδηγούν πουθενά, δημιουργώντας μια άκρως γοητευτική ασάφεια και ένα ηδονικό πέρασμα στο χάος.

 

Φυσικά αρκετές από τις θεματικές που χρησιμοποιούσε ο δημιουργός εκείνη την περίοδο κάνουν αισθητή την παρουσία της, όπως η μοιχεία, η αιμομιξία, τα μαχαιρώματα, και τα μαστιγώματα, πράγμα για το οποίο μάλλον σε προϊδεάζει ο τίτλος. Ο ερωτισμός στέκεται μόλις ένα βήμα πριν περάσει στα πλαίσια του σκληρού πορνό, καθώς το μόνο που δεν βλέπουμε είναι η διείσδυση.

 

Η Severin παρουσιάζει την ταινία σε 1080p Full HD στο Region A, B, C, Blu-ray της. Στις πρόσθετες παροχές θα βρείτε το In the Land of Franco Part 5 (ένα βίντεο στο οποίο ο συγγραφέας Stephen Thrower πραγματοποιεί μια τουρνέ σε διάφορα locations όπου γυριστήκαν σκηνές από ταινίες του Jess Franco), ένα βίντεο με τον Stephen Thrower ο οποίος αναλύει εις βάθος την παρούσα ταινία, και ένα audio commentary με τους Robert Monell και Rodney Barnett.