Header Ads

Blu-ray review: Hallucination Generation (1966)

 

Hallucination Generation (1966) poster

Ο Bill Williams [ο Danny Steinmann, που έκτοτε έγινε σκηνοθέτης σημαντικών ταινιών, όπως το Savage Streets (1984)] αφήνει πίσω του στο Σαν Φραντσίσκο για να ταξιδέψει στην Ibiza της Ισπανίας, όπου θα συναντήσει τον φίλου του Denny [ο Tom Baker των The Young Nurses (1973) και Candy Stripe Nurses (1974), αμφότερα του Roger Corman] και θα γνωρίσει την παρέα του που αποτελείται από beatniks ή αλλιώς χίπηδες που περνάνε την ώρα τους τεμπελιάζοντας και πίνοντας μαριχουάνα και άλλα ναρκωτικά. Εκεί λοιπόν θα γνωρίσει και τον μαγικό κόσμο του LSD που τελικά θα τον οδηγήσει σε φόνο.

 

Βασισμένη σε υποτιθέμενα αληθινά περιστατικά, η ταινία του σεναριογράφου και σκηνοθέτη Edward Mann [η επόμενη του ταινία είναι το μπερδεμένο Cauldron of Blood (1968)], έχει μείνει στην ιστορία απλά και μόνο επειδή ήταν ανάμεσα στις πρώτες που καταπιάστηκαν με το φαινόμενο του LSD – το θρυλικό The Trip (1967) του Roger Corman ακολούθησε ένα χρόνο μετά – αλλά η πραγματική της αξία είναι τα locations, επειδή ήταν αρκετά σπάνιο από αμερικάνικο exploitation φιλμ της εποχής να γυριστεί στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Ισπανία (εκτός από τις παραλίες της Ibiza βλέπουμε και γνωστά κτήρια της Βαρκελώνης), πράγμα μάλιστα που καλύπτει την όποια φθήνια της αρκετά επιμελώς.

 

Κατά τα άλλα όμως, όπως είναι ίσως αναμενόμενο έχουμε να κάνουμε με ένα talk fest που δεν σώζεται ούτε από την αλά ντοκιμαντέρ ματιά. Βέβαια αν βγάλεις την συντηρητική αφήγηση που θέλει τον θεό και την εξουσία να είναι ικανοί παράγοντες για να σε σώσουν από τον κακό δρόμο των ναρκωτικών (επίσης αναμενόμενο για drug warning φιλμ, ακόμα και αν αυτό δεν γυρίστηκε τη δεκαετία του 1930), αυτά που βλέπουμε στην οθόνη είναι αρκετά συμπαθητικά.

 

Η Vidcrest παρουσιάζει την ταινία σε 1:85:1 Widescreen στο All Region Blu-ray της, και συγκεκριμένα σε δύο βερσιόν, την αυθεντική ασπρόμαυρη (86 λεπτά, και αν πρέπει να δείτε μόνο μια να επιλέξετε αυτή) και την «πειραγμένη» έγχρωμη με τα ψυχεδελικά εφέ (93 λεπτά, αλλά χωρίς να προσφέρει κάτι παραπάνω). Στις πρόσθετες παροχές θα βρείτε ένα behind the scenes commentary από τον παραγωγό, ένα βίντεο με γιατρούς να παίρνουν συνέντευξη από ασθενείς που τους χορηγήθηκε LSD, image gallery, τρία μικρά βίντεο με animation και εφέ επάνω σε εντυπωσιακούς πίνακες και μια βόλτα σε ένα σουπερμάρκετ, καθώς και ένα booklet με διαφημιστικό υλικό της ταινίας.