Header Ads

Blu-ray review: The Curious Dr. Humpp (1969)

 


Ο τρελός επιστήμονας του τίτλου (ο Aldo Barbero) ανακαλύπτει πως ο κόσμος κυβερνάται από το σεξ, και έτσι αποφασίζει παρέα με τα τέρατα του να απαγάγει ζευγάρια με σκοπό να πραγματοποιήσει επάνω τους ανώμαλα πειράματα ώστε να καλυτερεύσει τις σεξουαλικές επιδόσεις τους.

 

Σκηνοθετημένη από τον παραγωγικότατο Emilio Vieyra, αυτή η ταινία ορόσημο του exploitation κινηματογράφου της Αργεντινής οφείλει τον θρύλο της στην «πειραγμένη» αμερικάνικη βερσιόν μέσω της οποίας γαλουχήθηκε μια ολόκληρη γενιά φαν του trash cinema, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο έξαλλη όσο πιθανόν να έχετε ακούσει.

 

Πράγματι, οι ατάκες είναι απίστευτες (η αγαπημένη μου είναι αυτή του μπάρμαν ενός strip club ο οποίος εύχεται να είχαν απαγάγει τη γυναίκα του) και οι εικόνες τρελές (το τέρας παίζει κιθάρα), αλλά η βάση της ταινίας που είναι οι σκηνές soft-core sex με απωθητικούς «ηθοποιούς» και άφθονη τρίχα, είναι αρκετά βαρετές (τόσο που ένας «πρωταγωνιστής» αποφασίζει να ανάψει και ένα τσιγάρο κατά τη διάρκεια μιας συνουσίας).

 

Το Curious Dr. Humpp είναι πράγματι αυτό που λέει, δηλαδή ένα curiosity, και ο καλύτερος τρόπος να το απολαύσετε είναι μέσω του Region A, B, C, Blu-ray που κυκλοφόρησε η Vinegar Syndrome σε συνεργασία με την AGFA (American Genre Film Archive) και τη Something Weird, που παρουσιάζει την ταινία σε 2K (το transfer έγινε από το 35mm internegative). Στις πρόσθετες παροχές θα βρείτε audio commentary με τον Frank Henenlotter, ένα φιλμ μικρού μήκους με έναν ερωτικό χορό, ένα τσούρμο από trailer (συμπεριλαμβανομένου και αυτού της παρούσας ταινίας), και την αυθεντική βερσιόν της ταινίας υπό τον τίτλο La Venganza del Sexo όπως αυτή προβλήθηκε στους κινηματογράφους της Αργεντινής και για πρώτη φορά με αγγλικούς υπότιτλους και σε 2K (από μια επίσης 35mm πηγή).