Header Ads

Blu-ray review: The Phantom of the Monastery (1934)

  


Μια παρέα χάνεται στο δάσος, αλλά σύντομα προσεγγίζεται από έναν μυστηριώδη μοναχό, που την οδηγεί σε ένα αρχαίο μοναστήρι, αλλά η διαμονή εκεί θα αποδειχθεί εφιαλτική καθώς τα μέλη της παρέας βλέπουν τις προσωπικότητες τους να αλλάζουν.

 

Μετά την τεράστια επιτυχία του La Llorona (1933) – για το οποίο διαβάσατε εδώ, την προηγούμενη εβδομάδα – ο Fernando de Fuentes επιστρέφει πίσω από την κάμερα (ως σκηνοθέτης και μοντέρ) για άλλη μια ταινία τρόμου, και παρότι το El Fantasma del Convento (ο αυθεντικός τίτλος της παρούσας ταινίας) δεν κατάφερε να βρει διανομή στις Η.Π.Α. όπως ο προκάτοχος του, απέκτησε το δικό του κοινό με το πέρασμα των χρόνων, και είναι ακόμη και σήμερα μια ιδιαίτερα ατμοσφαιρική και απόκοσμη ταινία, που εύκολα μπορεί κανείς να κατατάξει ανάμεσα στα κλασσικά φιλμ της εποχής και του είδους.

 

Η Indicator παρουσιάζει την ταινία σε 2K (1.37:1) με original mono ήχο, στο Region A, B, C Blu-ray της, στα ισπανικά με προαιρετικούς αγγλικούς υπότιτλους. Στις πρόσθετες παροχές θα βρείτε ηχητικό σχολιασμό με τους Stephen Jones και Kim Newman, και το βίντεο The Devil in the Detail με τον Abraham Castillo Floeres στο οποίο αναλύει την ιστορία του φιλμ.