Header Ads

Blu-ray review: The Bushwhacker (1968)


 

Ο παρανοϊκός του τίτλου [ο Dan Martin του Space Thing (1968)] περιπλανιέται στην ερημιά ως που βλέπει ένα μικρό επιβατικό αεροσκάφος να πετάει στον ουρανό, και το οποίο ρίχνει κάτω με μια μόνο σφαίρα από το ντουφέκι του. Ακολουθεί η πιο γελοία συντριβή αεροπλάνου στην Ιστορία του κινηματογράφου, και οι τέσσερις επιβαίνοντες (ένας μπάρμπας και τρεις κοπέλες που μοιάζουν με μοντέλα pulp περιοδικών της εποχής, που μάλλον ήταν κιόλας) σώοι και αβλαβείς (χωρίς καμία γρατζουνιά) γίνονται τα θηράματα του κακού της υπόθεσης, αφού όταν δεν περνάνε την ώρα τους ξέγνοιαστα κάνοντας έρωτα, το βάζουν στα πόδια για να σώσουν τις ζωές τους. Τούτο εδώ το sexploitation έπος σε σκηνοθεσία Byron Mabe [The Acid Eaters (1967)] προσφέρει αυτά που πρέπει, δηλαδή σεξ και gore (ο Herschell Gordon Lewis θα ήταν περήφανος) και ως τέτοιο είναι ευπρόσδεκτο και άκρως διασκεδαστικό.

 

Η μπόνους ταινία είναι το επίσης άκρως απολαυστικό The Ravager (1970) του σκηνοθέτη Charles Nizet [Slaves of Love (1969)] στο οποίο ένας βετεράνος του στρατού [ο Pierre Agostino του The Hollywood Strangler Meets the Skid Row Slasher (1979)] που στον πόλεμο του Βιετνάμ είχε δει δύο (καθόλου πειστικούς) Βιετκόνγκ να βιάζουν και έκτοτε να ανατινάζουν (ναι, καλά διαβάσατε) μια άτυχη κοπέλα, γυρίζει στην Αμερική με παρόμοιες ιδέες, και ψάχνει αμέριμνα ζευγάρια σε απόμερα μέρη, προκειμένου να τα σκοτώσει με εκρηκτικά! Είναι μια πραγματικά άβολη ταινία γεμάτη βιασμούς, αλλά είναι επίσης είναι και ανά διαστήματα εντυπωσιακή (παρότι σπάνια γυρισμένες καλά εδώ, οι σκηνές με εκρήξεις σε μια ταινία με τέτοιο budget είναι πρωτοφανείς).

 

Η American Arcana σε συνεργασία με τη Something Weird παρουσιάζουν την ταινία σε 1.85:1 στο Region A, B, C Blu-ray τους, με ένα transfer (από το 35mm print) που είναι όσο καλό μπορεί να είναι δεδομένου της ηλικίας και της συντήρησης των πηγών (το transfer της δεύτερης ταινίας που έγινε από το μοναδικό print που υπάρχει είναι κατώτερης ποιότητας). Στις πρόσθετες παροχές θα βρείτε trailer και για τις δύο ταινίες και μερικές ακόμη. Επίσης προσφέρεται διπλό εξώφυλλο, πανέμορφα lobby cards, και ένα βιβλιαράκι 12 σελίδων από τον Robin Bougie. Κυκλοφόρησε σε μόλις 1000 αντίτυπα και πλέον έχει εξαντληθεί, οπότε αν θέλετε να το αποκτήσετε θα πρέπει να βάλετε το χέρι βαθιά στην τσέπη.