Header Ads

The Woman review

Η γενική ιδέα των περισσοτέρων ταινιών τρόμου είναι η εισβολή του τρομακτικού σε κάτι φυσιολογικό.

Ο σκηνοθέτης Lucky McKee όμως ξεχνά αυτόν το βασικό κανόνα του είδους και μας προσφέρει μια παράξενη horror ταινία που έχει τον τίτλο The Woman και που λίγοι θα ξέρουν ότι είναι το sequel του μετριότατου Offspring του 2009.

Εδώ τίποτα το φυσιολογικό δεν υπάρχει στην οικογένεια Cleek (η οποία μοιάζει ανησυχητικά με την οικογένεια του Κυνόδοντα!).

Ο πατριαρχικός πατέρας Chris Cleek (Sean Bridgers) είναι ένας επιτυχημένος δικηγόρος με μια οικογένεια που φαινομενικά είναι το American dream (σπίτι στην εξοχή, κατοικίδια, barbecue party και οικογενειακές αποδράσεις) αλλά που απέχει πολύ από το να είναι κιόλας.

Κάθε φορά (από τις ελάχιστες) που η σύζυγός του Belle (Angela Bettis) περνά τα όρια και τολμά να εκφέρει την άποψη της, ένα γρήγορο χαστούκι την επαναφέρει στην τάξη.

Η κόρη του Peggy (Lauren Ashley Carter) είναι λιγομίλητη, έχει εμφανώς προβλήματα επικοινωνίας στο σχολείο και έχει τον τρόμο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό της κάθε φορά που την πλησιάζει ‘στοργικά’ ο πατέρας της.


Αντίθετα, ο γιος της οικογενείας Brian (Zach Rand) είναι η συμπάθεια του πατέρα του αλλά επίσης είναι κι ένας εκκολαπτόμενος σαδιστής με φάτσα ενός serial killer στα παιδικά του χρόνια.

Η δυσλειτουργική οικογένεια (που, ξαναλέω, μοιάζει σαν να είναι από το sequel του Κυνόδοντα!) θα γίνει ακόμα πιο διχασμένη όταν ο πατέρας, σε μια εξόρμηση κυνηγιού θα φέρει μαζί του μια γυναίκα.

Η γυναίκα αυτή είναι μία από τις επιζήσαντες στο Offspring, το τελευταίο μέλος της φυλής των κανιβάλων που ζούσε στο δάσος και την υποδύεται και πάλι η Pollyanna McIntosh (Land of the Lost).

Η οικογένεια θα διαμορφώσει το υπόγειο σε θάλαμο αιχμαλωσίας για τη γυναίκα και θα την έχει εκεί αλυσοδεμένη μέχρι να ‘την εκπολιτίσει’, χρησιμοποιώντας αυξανόμενη σκληρότητα και σαδισμό. 


Αδικώ την οικογένεια όμως.
Κανένας δεν φαίνεται να είναι σύμφωνος με τις προθέσεις του πατέρα, εκτός φυσικά από τον γιο που μιμείται τις άσχημες πράξεις του πατέρα του.

Ο Lucky McKee είχε σκηνοθετήσει το May το 2002, μια αλλόκοτη ταινία μυστηρίου και τρόμου και συνεχίζει να θέλει να προκαλέσει.

Η κινηματογράφηση είναι εξαιρετική, πραγματικά πιάνει την ένταση των σκηνών ακόμα και με τις σκηνές με χαμηλό φωτισμό.

Ο ρυθμός όμως είναι λίγο αργός, έτσι στο πρώτο μισό νομίζεις ότι βλέπεις ένα ψυχολογικό θρίλερ με πρωταγωνιστές μια προβληματική οικογένεια, εφάμιλλη του The Hamiltons (αν το θυμάστε από το After Dark του 2007), διάστημα αρκετά μεγάλο για να το αγνοήσεις.

Το δεύτερο μισό όμως σε αποζημιώνει και με το παραπάνω.
Οι ανατροπές έρχονται η μία μετά την άλλη, ειδικά όταν έρχεται και η δασκάλα της Peggy, κα Raton (Carlee Baker) για να ενημερώσει τους γονείς της για την παράξενη συμπεριφορά της στο σχολείο.

Τα οπτικά και gore εφέ είναι πολύ καλά και φαίνεται ότι αναμφίβολα τράβηξαν το μεγαλύτερο μέρος του budget.

Το The Woman έχει αρκετές σκληρές εικόνες σε μια σκληρή απεικόνιση της βαρβαρότητας και καλό θα είναι να το γνωρίζετε.

Η ταινία οφείλει επίσης πολλά στους δύο πρωταγωνιστές, τον Bridgers και τη McIntosh και ειδικά η τελευταία, μας δείχνει με τη ματιά της όλα αυτά που πιθανόν να ήθελε να μας πει ο McKee.

Βλέπεις στα μάτια της ότι καταλαβαίνει πολύ καλά τη κατάσταση της οικογένειας και, ακόμα κι αν τρομάζει λίγο τη γυναίκα και τα παιδιά, είναι πολύ τρομαγμένη για  να κάνει κάποια κίνηση στον πατέρα.

Όταν την κάνει, είναι πολύ σίγουρη για τον εαυτό της (σε ένα πολύ δυνατό φινάλε).

Το The Woman είναι σίγουρα μια ταινία που πρέπει να δείτε οι horror fans.

Απέχει αρκετά από το να χαρακτηριστεί τέλεια – κυρίως λόγω της αργής έναρξης -  αλλά έχει εξαιρετικό cast, στρωτό storyline, καλά gore εφέ και δυνατό τέλος.

Α, ετοιμαστείτε για συνέχεια γιατί το τέλος φωνάζει sequel …το τρίτο.



The Woman trailer by FilmBoy-gr