Header Ads

Creature review

Κάποιος πρέπει να μιλήσει στους αιθουσάρχες της Αμερικής και μάλιστα γρήγορα.

Ούτε το Rec, ούτε το Rec 2, ούτε το Troll Hunter, ούτε το Let the Right One In, ούτε το Rare Exports, ούτε το Tucker & Dale vs. Evil, ούτε καν το Attack the Block δεν προβλήθηκε σε μεγάλη διανομή στην Αμερική (απλώς κάποια από αυτά βρήκαν το δρόμο για κανα δυο αίθουσες και τέλος).

Το Creature όμως του Fred Andrews προβλήθηκε σε 1.507 αίθουσες (ναι, κινηματογραφικές!)!

Και όχι, το Creature δεν είναι το επόμενο monster movie της δεκαετίας ούτε το νέο φιλμ του Steven Spielberg, αν εκεί πήγε το μυαλό σας.

Είναι ένα μέτριο ανεξάρτητο θριλεράκι χωρίς σταρ (sorry Sid Haig) και χωρίς καμία διαφήμιση, που απλώς έχει δημιουργούς που αποφάσισαν να πετάξουν τα λεφτά του (η ταινία έκανε συνολικά ~$500 χιλιάδες εισπράξεις, με Μ.Ο. 21 θεατές ανά αίθουσα).

Όμως, αν για το Shark Night 3D έλεγα ότι είναι προτιμότερο να το προσπεράσετε εντελώς, το Creature μπορείτε να το δείτε σε DVD κάποια απελπισμένη νύχτα που θέλετε να δείτε κάτι που δε θα θυμάστε αργότερα.

Το Creature είναι μετριότατο, δεν έχει τίποτα καινούργιο να πει, έχει όλα τα κλισέ του είδους, έχει ανόητο σενάριο ...παρόλα αυτά είναι ελαφρώς διασκεδαστικότερο από το Shark Night 3D.

Τρία ηλίθια ζευγάρια ...



...ταξιδεύουν οδικώς κοντά στους βάλτους της Louisiana (η 2η ταινία αυτή τη βδομάδα που εξελίσσεται εκεί, μετά το Shark Night 3D), σταματούν σε ένα βενζινάδικο.

Εκεί, θα βρουν τρείς σαλιάριδες, βρωμύλους και άξεστους τύπους που θα τους μιλήσουν για το μύθο του ανθρώπου-κροκόδειλου, ο οποίος λέγεται ότι συχνάζει σε παρακείμενη καμπίνα.

Οι ηλίθιοι αποφασίζουν να επισκεφθούν τη καμπίνα και ...να περάσουν τη νύχτα τους κάνοντας κάμπινγκ κοντά στους βάλτους του man-croc monster.

Το Creature είναι ο λόγος που θέλουμε να βλέπουμε μέτρια low budget horror, ή για να μιλήσω για μένα, μία από τις κακές ταινίες που θα μπορούσα να ξαναδώ.

Είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένη στο πρότυπο του monster-in-swamp horror τηρώντας όλα τα κλισέ που υπάρχουν - με άσχημο τρόπο, έχοντας ως πρωταγωνίστριες επιθυμητές γυναίκες που βασανίζονται και άφθονο γυμνό (σε αντίθεση ας πούμε με το Shark Night 3D που δεν έχει ούτε το ένα ούτε το άλλο), και άνδρες που πεθαίνουν γρήγορα και χωρίς πολλά πολλά.

Κορυφαία όλων η Καναδέζα Serinda Swan (κλώνος της Megan Fox αλλά καλύτερη), με έναν ανώνυμο ρόλο στο Tron: Legacy. 


Από κοντά η Lauren Schneider αλλά και η Amanda Fuller ως η εμπειρότερη και προφανώς η καλύτερη ερμηνευτικά.

Τα αλάνια είναι ο κακός Mehcad Brooks, o χειρότερος Dillon Casey και ο υποφερτός Aaron Hill.

Πάνω από όλους φυσικά η μορφή του Sid Haig (The Devil's Rejects, Kill Bill: Vol. 2, Jackie Brown και πολλά άλλα).

Το Creature έχει ένα από τα πιο ηλίθια κοστούμια που έχετε δει σε monster, αλλά είναι γυρισμένο στους απίστευτους βάλτους της Louisiana και αυτό από μόνο του είναι θετικό.

Επίσης, έχει ένα από τα πιο κουφά και ηλίθια φινάλε που έχω δει, τόσο ηλίθιο που ...το ξαναέβαλα να το δω.

Αν από όλο το παραπάνω δεν καταλάβατε τελικά τί ταινία είναι το Creature (δε σας αδικώ), να σας πω αυτό για να κάνω τα πράγματα δυσκολότερα.


Όσοι δείτε το Creature εξ αιτίας μου, πιθανότατα να με στείλετε στους ...βάλτους, αποκλείεται να σας αρέσει.

Εγώ όμως θα σας πρότεινα να το δείτε, ως ένα δείγμα ενός κακού αλλά διασκεδαστικού horror.





Creature trailer by Horrorant