Header Ads

Μετά το Splice ο Vincenzo Natali θα κάνει το Haunter, ένα ανάστροφο ghost story

Ο sci fi γενετικός πειραματισμός του Vincenzo Natali πέρυσι με το πολύ καλό Splice δεν έκανε μεγάλη επιτυχία στο box office αλλά πήρε αρκετό buzz για να ενισχύσει το προφίλ του σκηνοθέτη.

Αυτό με τη σειρά του, άνοιξε μερικές ενδιαφέρουσες νέες επιλογές για τον δημιουργό, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς του cyberpunk classic Neuromancer του William Gibson και της σειράς Tunnels.

Φαίνεται ότι πλέον ο Natali έχει πάρει τις αποφάσεις του και το follow-up του Splice δεν θα είναι κανένα από τα δύο παραπάνω.

Αντ'αυτών, έχει επιλέξει να σκηνοθετήσει το Haunter, '...μια ανάστροφη ιστορία φαντασμάτων'.
Τί σημαίνει αυτό;
Διαβάστε τη συνέχεια.

Το Haunter προέρχεται από τον σεναριογράφο Brian King, του οποίου οι προηγούμενες δουλειές ήταν ένα θρίλερ με τίτλο Night Train και το sci fi θρίλερ Cypher που έκανε ο Natali το 2002.

Η ιστορία του Haunter είναι ένα αντίστροφο hounted house story: Αντί να παρακολουθήσει τον άνθρωπο-θύμα, λέει την ιστορία από την οπτική του πνεύματος που ονομάζεται Lisa, το οποίο έχει παγιδευτεί σε ένα σπίτι από τότε που εκείνη και η οικογένεια της έπεσαν θύματα 'απαίσιων περιστατικών' μέσα σε αυτό, το 1986.

Όταν ένα νέο κορίτσι, η Olivia, μετακομίζει στο σπίτι, η Lisa αποφασίζει να τη στοιχειώσει και να μπει μέσα της, σε μια προσπάθεια να την αποτρέψει να έχει το ίδιο αποτρόπαιο τέλος με αυτή.

Αν και είναι πολύ νωρίς για να πούμε πώς μπορεί να εξελιχθεί η ταινία, το στόρι ακούγεται ως φρέσκος τρόπος να προσεγγίσεις ένα κλασικό θέμα, και νομίζω ότι ο Natali είναι ικανός να το φέρει με σωστό τρόπο.

Μου αρέσουν οι δουλειές του Vincenzo Natali (Cube, Splice) και νομίζω ότι έχει πολλά ακόμα να δώσει στο χιλιοταλαιπωρημένο είδος του ghost horror.

To Haunter θα ξεκινήσει γυρίσματα το Μάρτιο στο Toronto, οπότε θα έχω ανοιχτά τα μάτια μου για οτιδήποτε νεότερο.
Πώς σας φαίνεται;