Header Ads

Underworld: Awakening 3D review

Αναδημοσίευση από FilmBoy

Το Underworld: Awakening είναι μία από τις πιο πολυαναμενόμενες ταινίες της σεζόν, ίσως και της χρονιάς.
Τα λόγια περιττεύουν όταν πρέπει να κάνεις ένα review σε μία ταινία η οποία θα έχει μαζική απήχηση. 

Παραμερίζεις προσωπικά γούστα ή κολλήματα ή ταμπέλες, ο καθένας ας διαγράψει αυτό που επιθυμεί, και προχωράς πρόσω ολοταχώς.

Τι θα πρέπει να περιμένουμε από το 
Underworld 4;

Το σεναριακό κείμενο είναι ολοφάνερα απλοικό αλλά επιτρέψτε μου να πω παράλληλα ότι είναι αφελές και ρομαντικό.

Παίρνοντας μία βαθιά ανάσα για να συμμαζέψω σε μία σύντομη σύνοψη τα γεγονότα, το story έχει ώς εξής:
 

H Selene, η οποία είναι βαμπίρ και ο Michael, ο οποίος ανήκει στο ανθρώπινο είδος γνωρίζονται στο Underworld (2003) όπου ο Michael αφού δαγκώνεται από λυκάνθρωπο και στην συνέχεια από την ίδια την Selene στην προσπάθεια της να τον σώσει, μετατρέπεται σε υβριδικό ον συνδυάζοντας τα χαρακτηριστικά του βρυκόλακα και του λυκάνθρωπου. 

Αυτός είναι ένας συνδυασμός που τον κάνει δυνατότερο και από τα δύο είδη και γι'αυτό αντιμετωπίζεται ως απειλή και από τη φατρία των βρυκολάκων και από την φατρία των λυκάνθρωπων.  


Στην δεύτερη ταινία Evolution (2006), η Selene και ο Michael θα περιπλανηθούν για να βρούν στοιχεία της καταγωγής τους, αλλά και στους λόγους που οδηγήθηκαν σε πόλεμο τα μεταξύ τους δύο αυτά είδη. 

Η Selene προσπαθεί, με επιτυχία στις δύο πρώτες ταινίες να τον προστατέψει από τους απανταχού παρόντες εχθρούς του και να τον βοηθήσει να ανακαλύψει και να ελέγξει τις νεοαποκτηθείσες δυνάμεις του.

Και όλα αυτά τα διευκρινίζω διότι στην τρίτη ταινία 
The Rise of the Lycans, παρακολουθούμε τα χρονικά των βρυκολάκων όταν ακόμα οι λυκάνθρωποι ήταν υπό την κυριαρχία τους και δούλευαν ως σκλάβοι τους. 

Η συγκεκριμένη ταινία διαφέρει από τις προηγούμενες δυο, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν πρωταγωνιστεί η Kate Beckinsale, παρά μόνο σε ένα σύντομο πέρασμα στο τέλος της ταινίας.


Επιστρέφοντας στο Underworld 4: Awakening των Mans Marlind και Bjorn Stein (που επιβραβεύτηκαν μετά από την εξαιρετική δουλειά τους στο Shelter) βρισκόμαστε σε μία χρονική στιγμή όπου οι άνθρωποι, όχι μόνο έχουν πληροφορηθεί για την ύπαρξη των βρυκολάκων και λυκανθρώπων αλλά και πως μερικοί από το ανθρώπινο είδος έχουν μολυνθεί από τα δύο προαναφερθείσα είδη. 

Ακολουθεί περίοδος ολοκαυτώματος και για τα δύο αυτά είδη.
Αυτό έχει ώς αποτέλεσμα ένα ανελέητο κυνηγητό των πρωταγωνιστών Selene (Kate Beckinsale, Everybody's Fine) και Michael Corvin (που τον υποδυόταν ο Scott Speedman αλλά δεν εμφανίζεται σε αυτό, παρότι όλα στρέφονται γύρω από αυτόν!) από ανθρώπους της κυβέρνησης που καταλήγει στον αιχμαλωτισμό τους από μία ομάδα ερευνητών. 

Κατά την αιχμαλωσία τους στο εργαστήριο, τους διατηρούν μέσα σε πάγο για δώδεκα χρόνια ώσπου συμβαίνει ένα απρόβλεπτο γεγονός. 

Η Selene θα μάθει ότι η κόρη της Eve (India Eisley), για την οποία δεν γνώριζε την ύπαρξη της καθ' όλη την δωδεκαετία της αιχμαλωσίας της, έχει αποδράσει από το εργαστήριο και κρύβεται σε άγνωστο μέρος. 

Θα καταφέρει ομοίως να αποδράσει και από το σημείο αυτό ξεδιπλώνεται το υπόλοιπο σενάριο. 
...Το οπoíο παρεπιμπτόντως, τελειώνει έχοντας προλειάνει  το έδαφος για την πέμπτη ουσιαστικά συνέχεια.

Βαμπιρικοί παροξυσμοί οι οποίοι μετατρέπονται σε ανηλεές χορευτικό ξυλίκι και καρα-gothic σκοτεινή ατμόσφαιρα από την οποία κρατήσαμε μία λεπτομέρεια. 
Εάν το παρατηρήσετε κατά την προβολή της, ελάχιστα θα δείτε το φώς της ημέρας και αυτό είναι κατ' εμέ αρκετά διφορούμενο γεγονός. 
Έχω την αίσθηση ότι μερικοί θα το θεωρήσουν ελκυστικό και άλλοι κουραστικό.


Το πένθιμο soundtrack είναι ποτισμένο με εντυπωσιακά μουσικά ονόματα της rock σκηνής. 
Εντυπωσιάζουν τα ονόματα όπως των Ministry, Linkin Park, Evanesence, The Cure, Lacuna Coil.

Όλα τα κομμάτια των καλλιτεχνών είναι μιξαρισμένα δίνοντας διαφορετική διάσταση στην ροή της ταινίας, αλλά και στο ίδιο το μουσικό υπόβαθρο των καλλιτεχνών.

Για να προσπαθήσω λίγο να το καλουπώσω σε συνολικά πλαίσια το εγχείρημα, θα πώ ότι το 
Underworld Awakening, είναι ένα φιλμ το οποίο ούτε με εντυπωσίασε με την πλοκή του, ούτε και με τα μηνύματα που (δεν) έχει να μας περάσει.

Αλλά και μόνο οι αξίες της παραγωγής και η αναβίωση του κόσμου του Underworld προσφέρει πολλά στη προσωπική ψυχαγωγία και αποζημιώνει στο σύνολο του.

Το 4ο φιλμ του franchise είναι ένα πολύ καλογυρισμένο φιλμ, αν και κάπως νευρικό στην πλοκή και τη δράση, και θεωρώ ότι αξίζει τα λεφτά του και για 3D παρακολούθηση, η οποία προσωπικά εμένα με εντυπωσίασε. 

Και φυσικά να προσθέσω ότι τα latex κουστούμια ενώνοντας τα με εξωπραγματικά special effects, συμβάλλουν στο να περάσουν με αρκετά γρήγορο ρυθμό τα μόλις  75 περίπου λεπτά καθαρού χρόνου που διαρκεί το φιλμ.

Όσο για την Kate - την πιο sexy γυναίκα στον κόσμο σύμφωνα με πολλούς και σίγουρα σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο του FilmBoy - και μόνο η επιστροφή της στα δερμάτινα μετά από 6 χρόνια, είναι ένας σπουδαίος λόγος από μόνος του για να δεις το φιλμ.

Για τους πιστούς του βαμπιρικού κινηματογράφου είναι must, για τους φανατικούς της σειράς Underworld είναι masterpiece και για όλους τους απλούς υπόλοιπους θεατές προτείνεται για ένα χαλαρό σαββατόβραδο με όλα τα παρελκόμενα. 



Underworld: Awakening trailer από FilmBoy-gr