Header Ads

Πράσινο φως για το remake του Suspiria από τον David Gordon Green

Τέσσερα χρόνια τώρα, ο David Gordon Green εργάζεται πάνω σε ένα remake του classic Suspiria του 1977 του Dario Argento.

Για ένα διάστημα η παραγωγή της ταινίας φαινόταν να άρχιζε στις αρχές του 2010, αλλά ο Argento μόλις το καλοκαίρι του 2010 έδωσε τα δικαιώματα, οπότε το project βγήκε εκτός προγράμματος.

Ωστόσο, ο Green ποτέ δεν εγκατέλειψε, και από την περασμένη άνοιξη έχει γράψει ένα νέο σχέδιο του σεναρίου και μάλιστα εξασφάλισε και τα δικαιώματα του αρχικού score από τον Goblin.

Τώρα, όλη αυτή η δουλειά πρόκειται να αποδώσει καρπούς, καθώς όλα τα κομμάτια είναι στη θέση τους για να ξεκινήσει την παραγωγή αυτό το φθινόπωρο.

Η Crime Scene Pictures, η Memo Films και η First Sun ανακοίνωσαν ότι θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για την παραγωγή και τη χρηματοδότηση του Surpiria, με την Wild Bunch να σχεδιάζει να πουλήσει τα διεθνή δικαιώματα στις Κάννες τον Μάιο και τη CAA να χειρίζεται τα εγχώρια δικαιώματα διανομής.

Τίποτα από αυτά δεν ακούγεται τρομερά συναρπαστικό...


... το ξέρω, αλλά χωρίς αυτά τα οικονομικά, το Suspiria του Green δε θα μπορούσε να ξεκινήσει γυρίσματα το Σεπτέμβριο.
Ο ίδιος εξακολουθεί να θέλει να το σκηνοθετήσει, από ένα σενάριο που έχει γράψει με τον Chris Gebert.

Το επόμενο βήμα στη διαδικασία θα είναι το casting για τον κύριο ρόλο της Suzie, της φιλόδοξης νεαρής Αμερικανίδας που πηγαίνει στην Ευρώπη για να εγγραφεί σε μια κορυφαία ακαδημία.
Ακόμα όμως δεν έχει ακουστεί κάποιο όνομα.

Με δηλώσεις της, η Crime Scene Pictures εξέφρασε την αγάπη της, τόσο για την αρχική ταινία του Argento όσο και για το νέο όραμα του Green.


"Μας αρέσει το στυλ και την ενέργεια του αρχικού φιλμ - και το σενάριο του David επικαιροποιεί έξοχα την ιστορία, παρουσιάζοντας μας μια σπάνια ευκαιρία να δημιουργήσουμε μια κομψή, κλασική ταινία τρόμου".

Στις συνεντεύξεις για το Your Highness, ο Green είχε μιλήσει για το Suspiria και αποκάλυψε ότι η γραφή του είναι "πολύ πιστή στο πρωτότυπο, αν και κάποια πράγματα έχουν αλλάξει'.

'Είναι λιγότερο για το μπαλέτο και περισσότερο για μια ιστορία αποκρυφισμού και ένα οικοτροφείο για κορίτσια στη Γερμανία.Σκηνή με σκηνή θα είναι παρόμοιο.
Όσον αφορά την αισθητική, δεν έχω εργαστεί πραγματικά ακόμα σε αυτό.
Μόλις έβαλα τον υπεύθυνο φωτογραφίας και τον production designer να του ρίξουν μια ματιά, και είμαι σίγουρος ότι όλοι μαζί θα φέρουμε τις ιδέες μας στο τραπέζι. 

Δεν θέλω να τον μιμηθώ ή να κλέψω από τον Argento, δεν θέλω να κάνω ένα πλάνο-με-πλάνο remake.
Πάντως νιώθω σαν να είναι ένα εφαλτήριο για μερικές πολύ μεγάλες ιδέες, καλλιτεχνικές, θαυμάσιες ιδέες.
Πράγματα που δεν υπάρχουν στο είδος σήμερα.
'

Πώς σας ακούγονται όλα αυτά;
Εσείς είστε το ίδιο ενθουσιασμένοι με τον David Gordon Green, ή θα θέλατε να αφήσει τον Dario Argento στην ησυχία του;