Header Ads

Οι 6 πιο αναμενόμενες horror τηλεοπτικές σειρές του Χειμώνα!

Γράφει ο Νίκος Σιδεράς.

H μεγάλη επιτυχία που σημείωσαν  τα τελευταία χρόνια σειρές σαν το American Horror Story και το The Walking Dead, ώθησαν τα μεγάλα δίκτυα του εξωτερικού στο να επενδύσουν ακόμη περισσότερο στο horror και στο supernatural.

Έτσι για καλή μας τύχη, από Οκτώβρη το τηλεοπτικό τοπίο της Αμερικής θα διαμορφωθεί αναλόγως, με σειρές γεμάτες τρόμο και φαντασία, που θα μας κάνουν για άλλη μια χρονιά να κοιμόμαστε με τα φώτα ανοιχτά! 
Άτιμη ΔΕΗ πάλι εσύ θα μας τα φας!

Παρακάτω ακολουθεί μια εξάδα με τις πιο αναμενόμενες σειρές τρόμου αυτό το Χειμώνα.



666 Park Avenue (ABC)


Πολυδάπανο μεταφυσικό θρίλερ τρόμου από τον δημιουργό του αμφιλεγόμενου Fringe, με επίκεντρο το Μanhattan.

Όταν ένα νεαρό  ζευγάρι (Rachael Taylor, The Darkest Hour και Dave Annable, What’s Your Number?) μετακομίζει στο πολυτελές συγκρότημα κατοικιών 'The Drake', βλέπει τα όνειρα του να γίνονται πραγματικότητα.

Σύντομα όμως αντιλαμβάνεται πως το αντίτιμο που θα πρέπει να πληρώσει ως αντάλλαγμα για την άνετη ζωή που του προσφέρεται, είναι πολύ ακριβό…

Πνεύματα που ζητούν δικαίωση, creepy υπερφυσικά φαινόμενα, συνομωσίες και καλά κρυμμένα μυστικά, όλα χωρούν στη νέα φιλόδοξη σειρά του ABC που θα αρχίσει να προβάλλεται γύρω στα τέλη Οκτώβρη.

Νομίζω επιβάλλεται η παρακολούθηση της ειδικά από τους TV fans, αν αναλογιστούμε τη συμμετοχή - έκπληξη του μοναδικού Terry O'Quinn  (ο Locke του Lost) και της εντυπωσιακής Vanessa Williams (Desperate Housewives) στο ρόλο των μυστήριων ιδιοκτητών του κτιρίου.

Παρακολουθείστε παρακάτω το καθηλωτικό trailer.


666 Park Avenue trailer από Horrorant

Bates Motel (A&E)

Λάτρεις του κλασικού τρόμου ετοιμαστείτε… 
Ο Norman Bates ξαναχτυπά!

Ναι είναι γεγονός, το θρυλικό «Psycho» του Alfred Hitchcock επιστρέφει και μάλιστα επί της μικρής οθόνης!

Στόχος της σειράς δεν είναι άλλος από το να ζωντανέψει τα νεανικά χρόνια του δολοφόνου και πρωταγωνιστή, Norman Bates
Όπως καταλάβατε πρόκειται για  prequel.

Μέσα λοιπόν από 10 ωριαία επεισόδια θα  παρακολουθήσουμε όσα συνέβησαν πριν την ταινία του μετρ, μεταξύ των οποίων και τη σχέση του Bates με την μητέρα του, τη γυναίκα που σημάδεψε με τόσο καθοριστικό τρόπο την προσωπικότητά του.

Την σειρά έχει αναλάβει ο παραγωγός του «Lost», Carlton Cuse και θα προβληθεί στο κανάλι A&E.

Το Bates Motel θα κάνει πρεμιέρα τον Ιανουάριο του 2013, ενώ τα κάστινγκ για τους ηθοποιούς που θα πρωταγωνιστήσουν έχουν ήδη ξεκινήσει!

 Όχι πείτε μου, αν δεν είναι αυτή αναμενόμενη σειρά τότε ποια είναι;


The Following (FOX)

Το νέο πόνημα του σεναριογράφου - ίνδαλμα Kevin Williamson (Scream, The Vampire Diaries) αποτελεί ένα από τα βαριά χαρτιά του τηλεοπτικού δικτύου FOX για τη midseason 2012-2013 και όχι αδίκως, αφού όπως θα δείτε το σενάριο παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Διαβάστε παρακάτω…

Σύμφωνα με το FBI, αυτή τη στιγμή υπάρχουν στην Αμερική πάνω 300 ενεργοί serial killers. 
Τι θα γινόταν όμως αν αυτοί οι δολοφόνοι μπορούσαν να επικοινωνούν μεταξύ τους; 
Τι θα γινόταν αν μπορούσαν να δουλεύουν μαζί και σχημάτιζαν συμμαχίες με ηγέτη τους έναν ψυχωτικό αρχι-δολοφόνο;

Πρωταγωνιστεί ο πάντα καλός Kevin Bacon, στο ρόλο ενός πρώην πράκτορα του FBI που αναγκάζεται να επιστρέψει στην ενεργό δράση - ως σύμβουλος αυτή τη φορά - για μια υπόθεση δολοφονιών που σχετίζονται με έναν παλιό του γνώριμο serial killer, ο οποίος 8 χρόνια πριν είχε δολοφονήσει 14 φοιτήτριες.

Μαζί με τον Bacon συμπρωταγωνιστούν  οι James Purefoy (John Carter), Maggie Grace (Twilight Saga Breaking Dawn: Part 1), Shawn Ashmore (Mother's Day) και Kyle Catlett.

Οι πρώτες κριτικές του πιλότου είναι σχεδόν ενθουσιώδεις, κάνοντας λόγο για ένα πολύ σκοτεινό, ανατρεπτικό και αγωνιώδες θρίλερ που κόβει την ανάσα από τα πρώτα λεπτά.

Ποιος ο λόγος να μην τους πιστέψουμε;



 

Hannibal (NBC)

Και ναι, έφτασε η ώρα του διάσημου και διαβόητου serial killer Dr. Hannibal Lecter να αναλάβει δράση για πρώτη φορά, επί εβδομαδιαίας βάσεως.

Είκοσι ένα σχεδόν χρόνια μετά την ταινία των πέντε Oscar και κατόπιν μεγάλης έρευνας, το NBC και ο συγγραφέας - παραγωγός Bryan Fuller, αποφάσισαν ο νέος Hannibal να είναι ο Δανός Mads Mikkelsen, ένας ηθοποιός με εκπληκτικές, αν και άγνωστες στους πολλούς, κινηματογραφικές εμφανίσεις, τιμημένος μάλιστα με το  βραβείο καλύτερης ανδρικής ερμηνείας στο πρόσφατο Φεστιβάλ των Καννών.

Η υπόθεση του τηλεοπτικού Hannibal επικεντρώνεται στον ειδικό πράκτορα του FBI Will Graham (Hugh Dancy),  έναν παθιασμένο με τη δουλειά του άντρα, ο οποίος για να συλλάβει έναν κατά συρροή εγκληματία αναγκάζεται να ζητήσει τη βοήθεια  του νεαρού ψυχιάτρου Dr. Lecter, χωρίς φυσικά να γνωρίζει ότι πρόκειται για έναν εκκολαπτόμενο στυγερό δολοφόνο.


Όπως καταλάβατε πρόκειται πάλι για prequel, βασισμένο στην περίοδο πριν τον εγκλεισμό του, έτσι όπως περίπου περιγράφεται στο Red Dragon, το πρώτο βιβλίο του συγγραφέα Thomas Harris.

Σύμφωνα με τον δημιουργό της σειράς θα δοθεί μεγαλύτερη βάση στην ψυχοσύνθεση του δολοφόνου και λιγότερο στην εγκληματική του φύση.

Δεν ξέρω πως σας ακούγονται όλα αυτά, σίγουρα όμως εξάπτουν την περιέργεια και τη φαντασία.


Ο τηλεοπτικός Hannibal θα ολοκληρωθεί σε 13 επεισόδια και έχει προγραμματισμένη πρεμιέρα στα μέσα της σεζόν.


Clarice (LIFETIME)

Αν νομίζατε ότι με τον Hannibal ξεμπερδέψαμε για φέτος από τη Σιωπή των Αμνών, γελιέστε.

Το σύμπαν που δημιούργησε ο Thomas Harris είναι τόσο δημοφιλές και κερδοφόρο που τα μεγάλα κεφάλια του Hollywood δεν πρόκειται να ησυχάσουν μέχρι να το ξεζουμίσουν ολοκληρωτικά.

Έτσι μετά το NBC, σειρά έχει το LIFETIME να φέρει στους δέκτες μας, ένα τηλεοπτικό σίριαλ που θα έχει στο επίκεντρο του το χαρακτήρα της Clarice Starling, όπως τον γνωρίσαμε στην ταινία από τη βραβευμένη με Oscar Jodie Foster.

Η σειρά θα παρουσιάζει τη ζωή της Starling όπως περίπου την δίνει ο συγγραφέας Thomas Harris στη Σιωπή των Αμνών, και θα επικεντρώνεται στα γεγονότα που συνέβησαν μετά την αποφοίτηση της από την Ακαδημία του FBI.

Για την ιστορία, η Clarice μεγάλωσε στη Δυτική Βιρτζίνια ως τα 10 της, μέχρι τη στιγμή που ο πατέρας της, ένας αστυνομικός, σκοτώνεται από πυροβολισμό. 

Τότε μετακομίζει στη φάρμα ενός θείου της αλλά έπειτα το σκάει και καταλήγει σε ένα ορφανοτροφείο. 
Αφού τελειώσει το κολέγιο, κάνει αίτηση και γίνεται δεκτή στην Ακαδημία του FBI.

Το όνομα της ηθοποιού που θα ενσαρκώσει τον ομώνυμο ρόλο δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, οι υποψήφιες όμως σίγουρα είναι πολλές και κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να τον κερδίσουν.

Απ ότι φαίνεται αυτόν τον χειμώνα οι αμνοί της Clarice θα ηχήσουν για τα καλά…



Scream (MTV)

Το καλύτερο όμως σας το άφησα για το τέλος…

Λίγο μετά την τέταρτη ημι-αποτυχημένη (τουλάχιστον εισπρακτικά) συνέχεια του θρυλικού franchise, και κάποιους μήνες μετά την απρόσμενη επιτυχία του τηλεοπτικού Teen Wolf, το MTV αποφάσισε να αναβιώσει τηλεοπτικά αυτή τη φορά, τις περιπέτειες του Ghost face.

Οι πληροφορίες για το όλο εγχείρημα είναι για την ώρα ελάχιστες και μέχρι στιγμής δεν είναι πολλά πράγματα γνωστά, πέραν του ότι οι παραγωγοί του MTV Tony DiSanto και Liz Gateley  έχουν αναλάβει τη γενική επιμέλεια, ψάχνοντας ταυτόχρονα σεναριογράφους για τον πιλότο.

Επίσης δεν είναι ακόμα γνωστό, αν οι δημιουργοί του ScreamWes Craven και Kevin Williamson, θα ασχοληθούν  με το project ή αν θα έχουν κάποιο σημαντικό ρόλο στην παραγωγή, όπως επίσης και αν η νέα αυτή τηλεοπτική σειρά θα ξανασυναντήσει τους ήρωες των τεσσάρων κινηματογραφικών ταινιών ή αν απλά θα επινοηθεί μια εντελώς νέα ιστορία για να ζωντανέψει ξανά τον μασκοφόρο serial killer που στοίχειωσε τα 90s.

Όπως όλα όμως δείχνουν, πιο πιθανή εκδοχή  φαίνεται να είναι η δεύτερη, καθώς το target group του καναλιού σχεδόν δεν είχε γεννηθεί το 1996 όπου και προβλήθηκε για πρώτη φορά η αξέχαστη αυτή ταινία.

Ως φανατικοί του Scream, το μόνο που μας μένει είναι να κάνουμε υπομονή, ελπίζοντας για ένα  προσεγμένο και καλοδουλεμένο αποτέλεσμα, αντάξιο της φήμης του.


Υπομονή λοιπόν και εντός ολίγων μηνών θα γνωρίζουμε από πρώτο (μα)χέρι αν άξιζε η αναμονή…