Header Ads

Ξεκίνησε η παραγωγή του remake του Escape From New York


Γράφει ο Γιάννης Χατζόπουλος.

Εδώ και καιρό ακούμε πως θα γίνει το remake της κλασικής cult ταινίας του John Carpenter, Escape From New York

H ταινία που κυκλοφόρησε το 1981 μας παρουσίασε έναν από τους μεγαλύτερους αντιήρωες της περιόδου, στο πρόσωπο του Snake Plissken (Kurt Russell) και την αποστολή του να σώσει τον πρόεδρο της Αμερικής, ο οποίος εγκλωβίστηκε στη Νέα Υόρκη, που τώρα έχει γίνει φυλακή για τους μεγαλύτερους εγκληματίες του κόσμου.

Η ταινία αυτή, που αποτελεί μία από τις διαδεδομένες στο κοινό συνεργασίες μεταξύ Kurt Russell και John Carpenter, απέκτησε μέσα στα 90's ένα σίκουελ με τίτλο Escape From LA, που απέτυχε οικονομικά.

Ο σκηνοθέτης του αξιόλογου remake του Crazies, Breck Eisner είναι ένα όνομα που ακούστηκε για τη σκηνοθεσία, ενώ μεγάλοι σταρ όπως οι Gerard Butler, Tom Hardy και Jeremy Renner για το ρόλο του Snake Plissken.

Τελικά το Deadline έγραψε πως ...


... την παραγωγή θα αναλάβει ο μεγάλος Joel Silver

Η Silver Pictures έκανε προηγουμένως το  Unknown και σύντομα το Non-Stop με τον Liam Neeson, οπότε δεν είναι απίθανο να δούμε το σταρ στο remake.

Στόχος της παραγωγής είναι να κάνουν τρεις ταινίες με αυτό το περιεχόμενο, με την πρώτη να ασχολείται με την ιστορία του Plissken. 
Αυτή την περίοδο ψάχνουν και για σεναριογράφο.

Προσωπικά δεν είμαι ο μεγαλύτερος φαν του Escape From New York και παρότι έχει πολλά αξιόλογα πράγματα να δώσει στον θεατή, προτιμώ άλλες συνεργασίες μεταξύ των Carpenter-Russell όπως τα Big Trouble in Little China και The Thing

Είναι δύσκολο όμως να φανταστώ έναν άλλο ηθοποιό να υποδύεται τον Snake Plissken όπως και κάποιο σκηνοθέτη να προσπαθεί να αναπαραστήσει την βρώμικη, dystopian κοινωνία που είδαμε στην original ταινία.

Εσείς θέλετε να δείτε remake της κλασικής ταινίας του John Carpenter;