Header Ads

Ο Wes Craven θέλει να κάνει remake το δικό του Shocker!


Γράφει ο Γιάννης Χατζόπουλος.

Ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στην ιστορία των ταινιών τρόμου είναι αυτό του Wes Craven

Ο σκηνοθέτης/σεναριογράφος ταινιών όπως τα Nightmare on Elm Street, Scream, Last House on the Left δήλωσε πως θα ήθελε να κάνει remake των People Under the Stairs και Shocker, ταινίες τις οποίες έγραψε και σκηνοθέτησε το 1991 και 1989 αντίστοιχα.

Η ιστορία της original ταινίας του 1989 είχε πρωταγωνιστή ένα δολοφόνο, που αφότου πέθανε στην ηλεκτρική καρέκλα, χρησιμοποιεί τον ηλεκτρισμό για να επιστρέψει στη ζωή και να πάρει εκδίκηση από τον άνθρωπο που τον κατέδωσε στην αστυνομία. 

Πρωταγωνιστές ήταν οι Peter Berg και Michael Murphy.


"Θα ήθελα να ξανακάνω το Shocker μόνο και μόνο για να καταφέρω τα ειδικά εφέ όπως τα θέλω, αφού αυτά που είχαμε στην ταινία του 1979 ήταν καταστροφή."
είπε ο Craven και συνέχισε:


"O άνθρωπος που προσπάθησε να κάνει τα οπτικά εφέ, εξαντλήθηκε και έπαθε νευρικό κλονισμό προσπαθώντας να κάνει περισσότερα απ'ότι στην πραγματικότητα μπορούσε. 

Όταν μας είπε πως ούτε ένα από τα εφέ δεν λειτουργούσε, την περίοδο που εμείς τελειώναμε τα γυρίσματα, ο γιος μου ανέλαβε να βρει όλο το υλικό που υπήρχε εκείνη τη στιγμή. 

Βρισκόταν διάσπαρτο σε όλη την πόλη και η κατάσταση ήταν εφιαλτική. 
Όλοι βοήθησαν να γίνουν γρήγορα τα ειδικά εφέ, οπότε στην ταινία που προβλήθηκε αρκετά από αυτά δεν ήταν καν τελειωμένα."

Τελευταία σκηνοθετική δουλειά του Wes Craven είναι το Scream 4 που κυκλοφόρησε το 2011 και είχε σε γενικές γραμμές θετική ανταπόκριση από το κοινό.

Θα θέλατε να δείτε remake κάποιας από τις δυο ταινίες του ιστορικού σκηνοθέτη;