Header Ads

Όσα πρέπει να ξέρετε για τα sequel του Indendence Day


Γράφει ο Γιάννης Χατζόπουλος.

Σχεδόν 20 χρόνια έχουν περάσει από τότε που ένα από τα μεγαλύτερα μπλοκμπάστερ των 90's έκανε πρεμιέρα. 

Το Indendence Day παρουσίασε την εισβολή εξωγήινων στις 4 Ιουλίου του 1996 και είχε πρωταγωνιστή τον Will Smith

Ο σκηνοθέτης της ταινίας Roland Emmerich και ο παραγωγός Dean Devlin δήλωσαν πρόσφατα πως η ειρήνη ίσως να μην διαρκέσει για πολύ ακόμα στον πλανήτη μας.

Δύο σίκουελ αναπτύσσονται αυτή τη στιγμή και περιμένουμε να δούμε αν η 20th Century Fox θα προχωρήσει με τη χρηματοδότησή τους. 
Σημαντικό ρόλο θα παίξει φαντάζομαι και η απόδοση της νέας ταινίας του Emmerich, White House Down, που θα κυκλοφορήσει το φετινό καλοκαίρι.

Φαίνεται πάντως πως ο σκηνοθέτης επιτυχιών όπως τα 2012 και The Day After Tomorrow έχει εμπιστοσύνη πως οι δύο συνέχειες θα πραγματοποιηθούν.

Μιλώντας στο Entertainment Weekly, ο Emmerich έδωσε απάντηση σε ερωτήσεις που αφορούν την original ταινία, αλλά και το σημείο που θα συνεχιστεί η ιστορία. 


"Οι άνθρωποι γνώριζαν πως οι εξωγήινοι θα επέστρεφαν κάποια μέρα. 
Για να έρθουν στην γη χρειάζεται μερικές βδομάδες, ενώ για να ταξιδέψουν οι άνθρωποι στο διάστημα τουλάχιστον 20 χρόνια."

Συμπεραίνουμε λοιπόν πως τα σίκουελ του Independence Day θα τοποθετούνται 20 χρόνια μετά τα συμβάντα της πρώτης ταινίας και θα συμβαδίζουν χρονικά με την ημερομηνία κυκλοφορίας των ταινιών. 

Ο Emmerich όμως δηλώνει πως θα παρουσιάσει μία πιο φουτουριστική ατμόσφαιρα που θα υπήρχε εφόσον ανακαλύπταμε προηγμένες τεχνολογίες πίσω στα 90s.

"Άλλαξε τον κόσμο. 
Είναι σαν μία παράλληλη ιστορία με τη δικιά μας. 
Οι άνθρωποι ήρθαν κοντά με τεχνολογία που ανήκει στους εξωγήινους και παρότι δεν ξέρουν να την χρησιμοποιούν στο 100% υπάρχουν ακόμα πολλά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα που μπορεί να προσφέρει."

Η ιδέα για τις δύο συνέχειες πάντως δεν είναι κάτι καινούργιο, αν και τον τελευταίο καιρό ακούγεται πιο σοβαρά. 

Δεν ξέρουμε ακόμα αν ο πρωταγωνιστής της πρώτης ταινίας, Will Smith θα επιστρέψει, αφού το studio θεωρεί πως οι οικονομικές απαιτήσεις του ηθοποιού θα αυξήσουν πολύ το ήδη μεγάλο μπάτζετ της ταινίας. 

Ο Emmerich πάντως δήλωσε πως έχει γράψει μία ιστορία με καινούργιους χαρακτήρες που θα ήταν ακόμη παιδιά στα συμβάντα της πρώτης ταινίας.

"Υπάρχουν μερικοί χαρακτήρες που είδαμε παλαιότερα και θα επιστρέψουν και πολλοί νεώτεροι. 
Η πρώτη ταινία τελειώνει με μία μικρή επιτυχία που επιτρέπει στους ανθρώπους να ελπίζουν. 
Στη δεύτερη θα πρέπει πάλι να ελευθερωθούν από τους εξωγήινους."

Ενώ ακόμα δεν είναι σίγουρο αν τα δύο σίκουελ θα πραγματοποιηθούν αφού έχουν περάσει από διάφορα στάδια τα τελευταία χρόνια, ο Dean Devlin δήλωσε πως ο αυτός και ο Emmerich δεν θέλουν να κάνουν αυτές τις ταινίες απλά για να βγάλουν χρήματα χρησιμοποιώντας το όνομα Independence Day, αλλά να δώσουν μία συναρπαστική ιστορία που θα ικανοποιήσει το κοινό. 

Αν και δεν ξέρουμε κατά πόσο αυτό ισχύει αξίζει να αναφέρουμε πως το Independence Day είναι η μεγαλύτερη, τουλάχιστον εισπρακτικά, ταινία του Emmerich, του οποίου οι ταινίες κάνουν τεράστιες εισπράξεις τόσο στην Αμερική όσο και στις υπόλοιπες χώρες.

Ποια είναι η γνώμη σας για την πρώτη ταινία;
Θα θέλατε να δείτε μία τουλάχιστον συνέχεια του Independence Day;