Header Ads

The Complex trailer: Ο σκηνοθέτης του Ringu, Hideo Nakata επιστρέφει


Γράφει ο Κώστας Κίτσιος.

Ο καλύτερος πρεσβευτής του J-Horror, Hideo Nakata επιστρέφει σ' αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα.

Μετά τον πάταγο που προκάλεσε το κλασσικό πλέον Ringu (1998) αλλά και το εξίσου καλό Dark Water (2002), ο Hideo Nakata αποφάσισε να κάνει το μεγάλο άλμα στην καριέρα του πηγαίνοντας από την Ιαπωνία στην Αμερική αλλά και στην Ευρώπη.

Η δυναμική των ταινιών του άλλωστε - ειδικά του Ringu - ήταν τέτοια που έδωσε τεράστια ώθηση στον Ιαπωνικό κινηματογράφο τρόμου (J-Horror), με αποτέλεσμα να περάσει τα στενά σύνορά της χώρας του.

Βοήθησε ακόμα στην δημιουργία ενός ίδιου ρεύματος τόσο στην Κορέα όσο και στην Ταϊλάνδη.

Το πέρασμα του Nakata όμως εκτός Ιαπωνίας δεν θα έχει και τα πιο θετικά αποτελέσματα, με τις ταινίες του εκεί - The Ring Two (2005) και Chatroom (2010) - να μην κάνουν την ίδια επιτυχία τόσο εισπρακτικά όσο και καλλιτεχνικά.

Έτσι η επιστροφή πίσω στην Ιαπωνία και στο είδος που τον ανέδειξε ...



...αλλά και το ανέδειξε ήταν μάλλον επιβεβλημένη.

Στο The Complex παρακολουθούμε την ιστορία της Asuka (Atsuko Maedia) μιας φοιτήτριας νοσηλευτικής που μετακομίζει με την οικογένεια της στο νέο τους σπίτι.

Ακούει όμως περίεργους θορύβους από το διπλανό διαμέρισμα και αργότερα ανακαλύπτει ότι ο ηλικιωμένος ένοικος δίπλα είναι νεκρός, αλλά και ότι προσπαθούσε απεγνωσμένα να περάσει στο δικό της ξύνοντας με τα νύχια του τον τοίχο.

Οι φήμες ότι το διπλανό διαμέρισμα είναι στοιχειωμένο επιβεβαιώνονται όταν συναντά το φάντασμα του νεκρού γείτονα.

Το The Complex έχει ήδη να κάνει τις πρώτες του προβολές σε διάφορα φεστιβάλ στην Ευρώπη και θα κάνει την πρεμιέρα του στην Ιαπωνία στις 18 Μαΐου.

Πως σας φαίνεται;


 
The Complex trailer από Horrorant