Header Ads

The World's End trailer: Αλκοολική καταστροφή!‏


Γράφει ο Κώστας Κίτσιος.

Το τέλος του κόσμου ή η σωτηρία του έρχεται μετά από πολλά pints of beer;

Την απάντηση σε ένα τέτοιο - απόλυτα λογικό - ερώτημα μπορούν να μας την δώσουν μόνο οι δημιουργοί του.

Μετά τα «ζόμπι» του Shaun of the Dead (2004) και τους παλαβιάρηδες μπάτσους του Hot Fuzz (2007), το αναρχικό τρίδυμο των Edgar Wright, Simon Pegg και Nick Frost επιστρέφει «σουρωμένο», για να κλείσει την Three Flavours Cornetto trilogy (επίσης γνωστή και ως Blood and Ice Cream trilogy) με το The World's End.

Όπως και στις δύο προηγούμενες ταινίες έτσι και εδώ αυτό που δεν αλλάζει με τίποτα είναι το χιούμορ και η διάθεση να διακωμωδήσουν μέχρις εσχάτων, ένα διαφορετικό κινηματογραφικό είδος κάθε φορά.

Έτσι αφού ξεκίνησαν με τα ζόμπι στο Shaun of the Dead, συνέχισαν με τις αστυνομικές ταινίες στο Hot Fuzz και κλείνουν αυτήν την περίεργη τριλογία με τις sci-fi ταινίες εισβολής...




Πέντε φίλοι, προσπαθούν ανεπιτυχώς να γυρίσουν σε ένα βράδυ όλες τις pub της πόλης τους πίνοντας μπύρα και να καταλήξουν στη μυθική pub The World's End.

20 χρόνια μετά ένας από αυτούς, ο Gary King (Simon Pegg), ένας εντελώς καμένος τύπος προσπαθεί να τους πείσει να επιστρέψουν στην γενέτειρα τους και να τελειώσουν επιτυχώς αυτή τη φορά τον μαραθώνιο κατανάλωσης μπύρας.

Αν και στην αρχή είναι διστακτικοί, τελικά πείθονται και επιστρέφουν, προσπαθώντας ταυτόχρονα να συνδέσουν την νέα τους ζωή με το τρεκλίζον παρελθόν τους.

Σύντομα όμως θα αντιληφθούν πως κάποια πράγματα στην πόλη που μεγάλωσαν τους φαίνονται -και είναι- τελείως εξωγήινα.

Τώρα θα πρέπει ενώ προσπαθούν να διαλέξουν bitter ή lager beer, να σώσουν ολόκληρη την ανθρωπότητα.


Ήδη από το trailer βλέπουμε κάποιες αναφορές στο Invasion of the Body Snatchers και War of the Worlds και σε συνδυασμό με το βρετανικό στυλ πρόκειται σίγουρα για μια τρελή ιδέα, στα χέρια παλαβών δημιουργών, που έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν την δικιά τους κινηματογραφική σχολή.

Ο Edgar Wright (Scott Pilgrim vs the World) είναι και πάλι στην σκηνοθεσία, αφού έβαλε στον πάγο μέχρι το 2015 το Ant-Man της Marvel, σε ένα σενάριο -όπως πάντα- του ίδιου με τον Pegg.

Στο καστ πέρα των Simon Pegg και Nick Frost έχουμε μερικούς πολύ ενδιαφέροντες ηθοποιούς.

Ο Martin Freeman μας έχει προσφέρει έναν απολαυστικό Dr. John Watson στη σειρά Sherlock (2010-) και υποδύεται επίσης τον Bilbo στο Hobbit (2012). 


Ακόμη παίζουν ο Paddy Considine του Blitz (2011) αλλά και του Bourne Ultimatum (2007), και ο Eddie Marsan του Jack and the Giant Slayer (2013) και Sherlock Holmes: A Game of Shadows (2011).

Το The World's End θα κάνει πρεμιέρα στην Μεγάλη Βρετανία στις 19 Ιουλίου και στην Αμερική στις 23 Αυγούστου. 


Όσο για την Ελλάδα, όπως γίνεται με πολλές ταινίες που κυκλοφορούν καλοκαίρι, δυστυχώς φαίνεται ότι πάει για 25 Οκτωβρίου.