Header Ads

Ο Christoph Waltz υποψήφιος για το θρίλερ True Crimes


Γράφει ο Γιάννης Χατζόπουλος.

Όλα δείχνουν πως ο Christoph Waltz θα πρωταγωνιστήσει στο θρίλερ True Crimes

Η ιστορία της ταινίας βασίζεται σε ένα άρθρο του David Grann που δημοσιεύτηκε στο New Yorker το 2008 και αφορούσε την υπόθεση του Krystian Bala, ενός Πολωνού συγγραφέα που καταδικάστηκε για φόνο το 2007. 

Ο φόνος για τον οποίο καταδικάστηκε απασχόλησε για πολλά χρόνια την Πολωνική αστυνομία που ονόμασε την υπόθεση "το τέλειο έγκλημα". 

Ο Bala, που δεν θεωρήθηκε ποτέ ύποπτος, έγραψε ένα βιβλίο που περιείχε ένα φόνο παρόμοιο με εκείνο που απασχολούσε την αστυνομία.

Μέχρι πέρσι τη διανομή είχε αναλάβει η Focus Features
Τώρα που ο Waltz έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο και εξαιτίας μερικών δυσκολιών, οι παραγωγοί Brett Ratner, John Cheng και David Gerson θα ψάξουν για νέο συνεργάτη...



Ο Waltz θα υποδυθεί τον Jacek Wroblewski, τον αστυνομικό που θα ανοίξει τη ξεχασμένη υπόθεση και θα μπλεχτεί με τον Πολωνικό υπόκοσμο, τα ναρκωτικά και την πορνεία. 

Δεν υπάρχει ακόμα σκηνοθέτης για το πρότζεκτ αν και το όνομα του σπουδαίου Roman Polanski έχει αναφερθεί σαν πιθανότητα.

Είμαι μεγάλος φαν του βραβευμένου με 2 όσκαρ ηθοποιού και νομίζω με τη ταινία αυτή θα έχουμε την ευκαιρία να τον δούμε σε ένα πιο σοβαρό ρόλο. 

O Polanski συνεργάστηκε με τον Waltz πριν λίγα χρόνια στο Carnage και νομίζω συμφωνούμε όλοι πως είναι ο ιδανικός σκηνοθέτης για ένα θρίλερ τοποθετημένο στην Ευρώπη. 

Θυμάμαι το Frantic και το πιο πρόσφατο The Ghost Writer και θέλω πολύ να δω τη δική του σφραγίδα στο True Crimes
Η ταινία (όπως όλα τα καινούργια θρίλερ πλέον) παρομοιάζεται με το πρόσφατο The Girl with the Dragon Tattoo.

Ποιο σκηνοθέτη θα θέλατε να δείτε να αναλαμβάνει αυτό το ενδιαφέρον πρότζεκτ;