Header Ads

The Dyatlov Pass Incident trailer: Ένα sci-fi found footage horror στο χιόνι


Γράφει ο Κώστας Κίτσιος.

«Βασισμένο σε αληθινά γεγονότα».
Σίγουρα μια από τις καλύτερες ατάκες για να κεντρίσεις το ενδιαφέρον στον σύγχρονο κινηματογράφο.

Επίσης αν αυτά τα αληθινά γεγονότα περιβάλλονται από θεωρίες συνωμοσίας και την εμπλοκή σκοτεινών δυνάμεων, τότε ...ό,τι καλύτερο.

Σε ένα τέτοιο αληθινό - εν μέρη - συμβάν βασίζεται και η ταινία The Dyatlov Pass Incident, το trailer του οποίου κυκλοφόρησε.


Μια ομάδα εννέα ορειβατών πεθαίνει κάτω από ανεξήγητες συνθήκες το 1959 στα Ουράλια όρη, στην ανατολική πλευρά του βουνού Kholat Syakhl (Mountain of the Dead).

44 χρόνια μετά, πέντε νεαροί κινηματογραφιστές στην προσπάθειά τους να βρουν απαντήσεις γύρω από το μυστήριο, περπατούν και αυτοί το μονοπάτι όπου βρήκαν το θάνατο οι εννέα ορειβάτες και έχει πάρει έκτοτε το όνομα του αρχηγού τους Dyatlov.


Το Dyatlov Pass Incident συγκαταλέγεται στα μεγαλύτερα μυστήρια όσον αφορά τις θεωρίες συνωμοσίας ...


...(ακόμα και το History Channel ασχολήθηκε με αυτό σε ένα από τα ψευδό-ντοκιμαντέρ του) και είναι ό,τι πρέπει σαν αρχική ιδέα για sci-fi horror ταινία. 

Μία ωραία αλά X-Files ιστορία σε συνδυασμό με τα χιονισμένα ρώσικα βουνά θα μπορούσαν να δώσουν ένα ωραίο αποτέλεσμα.

Όλα αυτά όμως, μαζί με τους ηθοποιούς, θα πρέπει κάποιος να τα βάλει στη σωστή σειρά και μακάρι - αλλά λίγο χλωμό το βλέπω - να το κάνει αυτό ο Renny Harlin.

Ξέρω ότι δεν σας λέει και πολλά το συγκεκριμένο όνομα και δεν θα πρεπε, αλλά πρόκειται για τον πιο ...πετυχημένο Φιλανδό σκηνοθέτη στην ιστορία του Χόλιγουντ!

Έχοντας δημιουργήσει ένα αρκετά καλό όνομα το πρώτο μισό των 90's με τα: Die Hard 2 (1990) και Cliffhanger (1993), κάποιος είχε την φαεινή ιδέα να τσοντάρει $100 εκατομμύρια για να γυρίσει το Cutthroat Island (1995), με τα έσοδα του να είναι μόλις $11
εκατομμύρια!  

Η συνέχεια περιείχε τα: The Long Kiss Goodnight (1996), Deep Blue Sea (μόνο εδώ τα πήγε καλά όσον αφορά τα κέρδη), Driven (2001), που ήταν και η τελευταία του μεγάλη σφαλιάρα και από τότε προσπαθεί ακόμα να σηκώσει κεφάλι.

Χρησιμοποιώντας το καλύτερο «όπλο» των φτωχών παραγωγών, το found footage film, προσπαθεί να δώσει ένα ντοκιμαντερίστικο στυλ, με το αποτέλεσμα σύμφωνα με τα πρώτα σχόλια να μην είναι και το καλύτερο δυνατό.

Εσάς πώς σας φαίνεται;


Dyatlov Pass Incident

The Dyatlov Pass Incident Trailer από Horrorant