Header Ads

Όλοι θέλουν ένα Unbreakable 2, αλλά...


Γράφει ο Γιάννης Χατζόπουλος.

Η περίπτωση του M. Night Shyamalan είναι μοναδική. 

Ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος έκανε τεράστια επιτυχία με το The Sixth Sense πριν 14 χρόνια, η οποία του επέτρεψε να βρει χρηματοδότηση για project με υψηλά μπάτζετ που δύσκολα θα έδινε μεγάλο στούντιο. 

Την τελευταία δεκαετία όμως η καριέρα του πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο.

Παρότι υπάρχει μερίδα ανθρώπων που εκτιμούν το ιδιαίτερο στυλ του οι περισσότερες ταινίες του, αν και ποτέ αδιάφορες, απογοητεύουν και νευριάζουν αρκετές φορές κοινό και κριτικούς και κάνουν πολλούς να αναρωτιούνται αν το The Sixth Sense ήταν one hit wonder. 

Τα πράγματα βέβαια δεν φαίνεται να καλυτερεύουν. 
Μετά την παταγώδη αποτυχία του The Last Airbender πριν λίγα χρόνια, ο Shyamalan επέστρεψε με μία ακόμα μεγαλύτερη ταινία...



Μιλάω για το After Earth που έρχεται στη χώρα μας αύριο (6 Ιουνίου) μετά το άκυρο που έριξε στα ταμεία του αμερικάνικου box office. 

Αν και η αλήθεια είναι πως η ταινία που κόστισε $130 εκατομμύρια ανήκει στον Will Smith που λειτούργησε ως σεναριογράφος, παραγωγός, πρωταγωνιστής και βοήθησε και στη σκηνοθεσία (!), περίμενα τον Shyamalan να επιστρέφει με μία πιο μικρή και προσωπική ταινία.

Κατά τη διάρκεια της προώθησης του After Earth, πολλοί δημοσιογράφοι ρώτησαν τον Shyamalan για μία αγαπημένη από το κοινό ταινία. 

Το Unbreakable που κυκλοφόρησε το 2000 με πρωταγωνιστές τους Bruce Willis και Samuel Jackson, παρουσίασε πολλά στοιχεία που βλέπουμε σε ταινίες με σούπερ ήρωες πριν αυτά γίνουν γνωστά.

Ο Shyamalan δήλωσε πως πραγματικά θέλει να κάνει τη ταινία, αν και δεν έχει συνδέσει την ιστορία ακόμα στο μυαλό του. 

Μέχρι και ο Samuel Jackson σε μία πρόσφατη συνέντευξη τα έβαλε με το σκηνοθέτη που δεν συνέχισε τη πρώτη ταινία που προοριζόταν για τριλογία.

Δήλωσε μάλιστα πως θεωρεί πως ο σκηνοθέτης δεν έχει κάνει καλή ταινία από τότε.

Όσο και να θέλει ο Shyamalan πάντως να συνεχίσει το Unbreakable, θα το πιστέψουμε όταν το δούμε αφού ακούμε για μία δεύτερη ταινία εδώ και πολλά χρόνια.

Αλήθεια, εσείς θέλετε να δείτε ένα σίκουελ του Unbreakable;