Header Ads

5 Ταινίες για να μην βάλεις ούτε το πόδι σου στο νερό αυτό το καλοκαίρι!‏


Ήρθε επιτέλους η στιγμή που περιμένει ο κάθε Έλληνας για να ξεκουραστεί. 
Η καλοκαιρινή άδεια είναι ό,τι πρέπει για να απλώσεις την κορμάρα σου στην παραλία και να κάνεις τις βουτιές σου σε καταγάλανα νερά.

Προσοχή όμως γιατί η θάλασσα κρύβει διάφορους κινδύνους και δεν μιλάω για αχινούς, μέδουσες ή το μπάνιο μετά την κατανάλωση δύο πιάτων φαγητού και δέκα μπύρες.

Χωρίς να θέλω να τρομοκρατήσω κανέναν, θα πρέπει να έχετε το νου σας γιατί ποτέ δεν ξέρεις από πού θα σού' ρθει! 



Jaws (1975)

«Δείτε το πριν πάτε να κολυμπήσετε»

Αυτή ήταν η προτροπή προς τους θεατές, του trailer της ταινίας του Steven Spielberg, “Jaws”, που κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 1975 στους κινηματογράφους της Αμερικής και οι παραλίες άρχισαν σταδιακά να ερημώνουν.

Τα «Σαγόνια του καρχαρία» αφήνουν - ακόμα και σήμερα - άναυδο το θεατή, με τα απίστευτα προσεγμένα πλάνα, το έντονο σασπένς και ορισμένες σκηνές που κόβουν την ανάσα.

Το δε μουσικό θέμα, που αποτελείται μόνο από δύο νότες, έχει μείνει στην ιστορία.




Dagon (2001)

Ωραία η Ελλάδα δε λέω, αλλά και η Ισπανία έχει μέρη που αξίζει να επισκεφτείς αυτό το καλοκαίρι. 

Ειδικά αν διαθέτεις σκάφος, μπορείς να δεις διάφορα όμορφα παραθαλάσσια χωριουδάκια, που κρύβουν πολλές ευχάριστες αλλά και κάποιες όχι τόσο ευχάριστες εκπλήξεις.

Σε μία από τις καλύτερες κινηματογραφικές προσαρμογές του έργου του Η.Ρ. Lovecraft (Dagon, The Shadow Over Innsmouth), επιζώντες ενός ναυαγίου βρίσκουν καταφύγιο σε ένα ανατριχιαστικό παραθαλάσσιο χωριό, του οποίου οι μεταλλαγμένοι κάτοικοι λατρεύουν έναν αρχαίο θεό της θάλασσας.





Deep Rising (1998)

Κρουαζιέρα θέλατε έ; 
Δεν σας έφτανε ένα νησάκι, αλλά θέλατε να δείτε 2-3 και να κάνετε και τις βουτιές σας στην πισίνα του πλοίου! 

Μάθετε να μην ζητάτε πολλά και αρκεστείτε στα λίγα, γιατί στο τέλος αν δεν σας ληστέψουν πειρατές θα σας φάει κάνα θαλάσσιο τέρας!




Rogue (2007)

Όλοι το ξέρουν ότι στην Αυστραλία δεν πας για μπάνιο στην θάλασσα, γιατί οι καρχαρίες κάνουν πάρτι, όπως επίσης ότι δεν πας και πολύ βαθιά στην ενδοχώρα, γιατί θα συναντήσεις κάνα τύπο όπως αυτόν στο Wolf Creek (2005) του Greg Mclean.

Ε ήρθε η ώρα να μάθετε (πάλι από τον Mclean) ότι δεν κάνεις βόλτες ούτε στα ποτάμια, αυτής της κατατάλλα ασφαλέστατης χώρας. 





Piranha (1978) / Piranha 3D (2010)

Ακόμα όμως και για εσάς που αποφασίσατε να κάνετε τις διακοπές σας σε κάποια λίμνη, ελπίζοντας ότι θα γλιτώσετε από τους κινδύνους που κρύβει η θάλασσα, έχουμε να προτείνουμε τόσο την πρωτότυπη ταινία του Joe Dante, όσο και το remake του Alexandre Aja.

Αίμα, τρόμος και χαβαλές στο φουλ, σε ένα πάρτι μέχρι ...θανάτου. 

Επίσης θα μάθετε και κάποιες πληροφορίες για τις διατροφικές συνήθειες των ψαριών, όπως ότι δεν τρώνε εμφυτεύματα σιλικόνης, αλλά και κάποια μέρη του σώματος που είναι για τον πέο!



Όσο γι αυτούς που θα επιλέξουν το βουνό αντί για τη θάλασσα, θέλει και εκεί προσοχή!



Άντε και καλό καλοκαίρι!

Κώστας Κίτσιος.