Header Ads

Ο Guillermo del Toro και ο σεναριογράφος Charlie Kaufman για το Slaughterhouse-Five


Γράφει ο Γιάννης Χατζόπουλος.

Μία συνεργασία μεταξύ του σκηνοθέτη Guillermo del Toro και του σεναριογράφου Charlie Kaufman είναι ίσως το πιο συναρπαστικό νέο που θα ακούσουμε για κάποια ταινία αυτό το καιρό. 

Σύμφωνα με το The Playlist ο del Toro ήρθε σε επαφή με το σεναριογράφο ταινιών όπως το Eternal Sunshine of the Spotless Mind και Being John Malkovich για να γράψει ένα σενάριο που βασίζεται στο βιβλίο του Kurt Vonnegut, "Slaughterhouse-Five." 

Με ταινίες στο ιστορικό του όπως το Pan's Labyrinth και το The Devil's Backbone, μία συνεργασία μεταξύ του del Toro και του Kaufman είναι μάλλον ιδανική για να παρουσιαστεί με τον καλύτερο τρόπο στη μεγάλη οθόνη το τρελό βιβλίο επιστημονικής φαντασίας του Vonnegut που έχει πρωταγωνιστή ένα βοηθό στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, τον οποίο θα απαγάγουν εξωγήινοι. 

"Ο Charlie και εγώ μιλήσαμε για μιάμιση ώρα και νομίζω βρήκαμε τον τέλειο τρόπο για να κάνουμε την ταινία. 
Λατρεύω την ιδέα του πρωταγωνιστή που ζει ταυτόχρονα σε διαφορετικές περιόδους στο χρόνο...



Το στούντιο (Universal) θα κάνει την ταινία όταν αποφασίσω πως αυτή θα είναι η επόμενη δουλειά μου. 
Αλλά δεν μπορώ ακόμα να δεσμευτώ όταν δεν υπάρχει ακόμα σενάριο. 
Ο Charlie Kaufman παίρνει παίρνει αρκετό χρόνο σαν σεναριογράφος."

Αυτές ήταν οι δηλώσεις του del Toro που αυτή την περίοδο προωθεί το Pacific Rim που θα έρθει στις ελληνικές αίθουσες στις 12 Σεπτεμβρίου. 

Το "Slaughterhouse-Five" το περιμένουμε με αγωνία...
Οι πολύ ανυπόμονοι μπορούν να διαβάσουν το βιβλίο του Kurt Vonnegut ή την ομότιτλη ταινία του George Roy Hill που βασίστηκε σε αυτό και κυκλοφόρησε το 1972.

Πως σας φαίνονται όλα αυτά;