Header Ads

The Conjuring trailer 3: Όλο και καλύτερο


Γράφει ο Κώστας Κίτσιος.

Λίγες μέρες απομένουν πλέον για την αμερικάνικη πρεμιέρα του The Conjuring, μιας από τις πιο αναμενόμενες ταινίες τρόμου της χρονιάς και η Warner Bros κυκλοφόρησε το 3ο και μάλλον καλύτερο trailer.

Λέω καλύτερο γιατί γνωρίζουμε την αληθινή οικογένεια Perron και μέσα από τις δικές τους αφηγήσεις, σε συνδυασμό με σκηνές από την ταινία, παίρνουμε μια γεύση των γεγονότων που συνέβησαν το 1971 στο στοιχειωμένο τους σπίτι.

Μπορεί οι σκηνές της ταινίας να είναι οι ίδιες με τα προηγούμενα trailer (μπορείτε να τα δείτε εδώ και εδώ), αλλά το δέσιμο τους με τα πραγματικά θύματα της ιστορίας προσδίδει ακόμα περισσότερη αληθοφάνεια στην ταινία...




Η συγκεκριμένη τεχνική έχει - αποδεδειγμένα - πολύ καλά αποτελέσματα, αρκεί να θυμηθούμε τι χαμός είχε γίνει με το μετριότατο The Blair Witch Project (1999). 


Λίγους μήνες πριν την προβολή του είχε κυκλοφορήσει ένα ντοκιμαντέρ (στην Ελλάδα από το περιοδικό Σινεμά και ήταν πραγματικά ψαρωτικό) που μιλούσε για τον μύθο - και καλά - της μάγισσας και σε συνδυασμό με την πανέξυπνη προώθηση των δημιουργών, η ταινία αν και ψιλό μπούρδα τα πήγε περίφημα.

Εδώ όμως τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά, καθώς ο James Wan (Saw 2004, Insidious 2010) δεν είναι κανένας τυχαίος σκηνοθέτης και η όλη ιστορία είναι αληθινή! (οκ μιλάμε πάντα για Αμερικανούς και τις θρησκευτικού/υπαρξιακού τύπου φοβίες τους. Αν δεν είναι ο διάβολος που θέλει το κακό τους, είναι πνεύματα, εξωγήινοι, ο Σαντάμ κλπ).

Ήδη πάντως οι πρώτες κριτικές που εμφανίστηκαν σε IMDB, Rotten Tomatoes και σε τρομοσαιτ όπως shocktillyoudrop και bloody-disgusting, μιλάνε για κάτι παραπάνω από την καλύτερη ταινία τρόμου της χρονιάς.

Ίδωμεν λοιπόν, καθώς η πρεμιέρα του The Conjuring είναι στις 19 Ιουλίου στην Αμερική και στην Ελλάδα μόλις ...2 μήνες μετά, στις 29 Σεπτεμβρίου, λόγω θερινής ραστώνης.