Header Ads

The Twilight Zone episodes: A Stop at Willoughby (1960)


Είναι το μέρος όπου όλοι καταφεύγουν κατά καιρούς.
Φαίνεται σαν το αποκούμπι αυτού του κόσμου, μια τοποθεσία πέρα από τη φαντασία όπου οι πιέσεις υποχωρούν, οι εντάσεις χαλαρώνουν, ο ήλιος λάμπει και τα πουλιά τραγουδούν και χορεύουν στον αέρα, σαν έναν κόσμο από animation της Disney.

Όπως μας λέει ο σταθμάρχης, το Willoughby είναι ένα ‘ειρηνικό, ξεκούραστο μέρος, όπου ένας άνθρωπος μπορεί να ηρεμήσει με μια βόλτα και να ζήσει μια γεμάτη ζωή χωρίς έγνοιες.

Το A Stop at Willoughby είναι το 30ο επεισόδιο της 1ης σεζόν του Twilight Zone, για όλους εκείνους που κυνήγησαν την καριέρα νωρίς στη ζωή τους, ανέβηκαν στην ιεραρχία, ανέλαβαν οικογενειακές ευθύνες, και στη συνέχεια συνειδητοποίησαν ότι είχαν παγιδευτεί σε έναν κύκλο απελπισίας.

Αυτός είναι ο Gart Williams (James Daly), ηλικίας 38, ένας άνθρωπος που προστατεύεται από ένα κοστούμι σαν πανοπλία, που συγκρατείται από μια απλή βίδα’, αρχίζει την αφήγηση του ο Rod Serling.
Μόλις όμως κάποιος απομακρύνει τη βίδα και την προστασία του κ. Williams, μένει γυμνός στόχος.

Ο διαφημιστής που πιέζεται από το αφεντικό του (‘push, Mr. Williams, push push!’), με μια σύζυγο που ζητά συνέχεια πράγματα και μια ζωή που εκείνος δεν έχει καμία διάθεση να ζήσει, και μια καθημερινότητα αφόρητα πεζή, ονειρεύεται ένα μέρος, το Willoughby, όπου όλα αυτά θα είναι παρελθόν.

Όμως, ακόμα και ο θάνατος στο Willoughby ίσως είναι προτιμότερος από μια μίζερη ζωή στη μεγαλούπολη…

Καμία έκπληξη στο γεγονός ότι το A Stop at Willoughby είναι στο #3 των ‘Best of’ λίστας των επεισοδίων της Ζώνης του Λυκόφωτος σε μια δημοσκόπηση στους πολίτες της Νέας Υόρκης, αλλά και στο #1 αυτή τη στιγμή στους αναγνώστες του Imdb!

Το θέμα απασχόλησε τον Serling και σε άλλο επεισόδιο, με τίτλο Walking Distance.

To Willoughby’ καταλήγει o Serling, ‘είναι ίσως οι ευσεβείς πόθοι που είναι χτισμένοι μέσα σε ένα κρυφό μέρος του μυαλού ενός ανθρώπου, ή ίσως η τελευταία στάση στον συντριπτικό σχεδιασμό των πραγμάτων, ή ίσως, για έναν άνθρωπο όπως ο κ. Gart Williams, ένα μέρος για να κατέβει από το τρένο της ζωής’.

Δείτε το.




The Twilight Zone: Season 1 - Episode 30: A... από Horrorant