Header Ads

Concept art και σύνοψη από τις νέες δουλειές του David Cholewa του Dead Shadows


Ένας νεαρός δημιουργός που έχει επιλέξει να μείνει μακριά από τα χολιγουντιανά στούντιο είναι ο Γάλλος σκηνοθέτης David Cholewa

Πρόσφατα μάλιστα ίδρυσε τη δική του εταιρεία παραγωγής για τη χρηματοδότηση όλων αυτών των extreme ταινιών που ετοιμάζει και στις οποίες μας έχουν συνηθίσει οι Γάλλοι. 

Η μόνη μεγάλου μήκους ταινία που έχει σκηνοθετήσει ο Cholewa μέχρι σήμερα είναι το Dead Shadows, το οποίο έφερε στις ελληνικές αίθουσες η Filmboy Pictures

Η ταινία σημείωσε μία σχετική επιτυχία στα ταμεία και επέτρεψε στον Cholewa να ξεκινήσει δύο καινούργια πρότζεκτ, στο ένα εκ των οποίων συμμετέχει σαν σεναριογράφος, ο σκηνοθέτης Richard Stanley

Πάμε να τα δούμε:

Το Black Gate είναι μία αποκαλυπτική ταινία τρόμου που έχει γράψει ο Richard Stanley.

Όταν οι Gabe και John συναντιούνται στο μπαρ της γειτονιάς για να συζητήσουν τα πλάνα του Gabe για το επερχόμενο bachelor πάρτι που ετοιμάζει, οι δύο φίλοι δεν περιμένουν πως θα βρεθούν στη μέση μίας μάχης μεταξύ καλού και κακού.

Στην προσπάθεια τους να ξεφύγουν από το μανιακό αστυνομικό Largo που κουβαλάει ένα τσεκούρι και μερικούς μπράβους, οι φίλοι καταφεύγουν σε ένα παλιό κέντρο, όπου κάτι τραγικό έχει συμβεί. 

Ο μαθηματικός Rabbi Sandoval έχει ανοίξει μία πύλη που μπορεί να οδηγήσει στην καταστροφή του κόσμου και το μόνο που χρειάζεται είναι μία τελευταία ανθρώπινη θυσία.

Τώρα οι Gabe και John θα συνεργαστούν με τον Largo και μερικούς ακόμα χαρακτήρες (ένα τυφλό γέρο και το νεαρό ανιψιό του) για να πολεμήσουν τον Sandoval και τους προστάτες της πύλης που έχει όνομα The Black Gate.

Θα τα καταφέρουν ή ο χρόνος τους έχει τελειώσει;


The Dark Zone:

Βρισκόμαστε στο έτος 2066.
Η Γη πεθαίνει και οι ωκεανοί έχουν χάσει τη ζωντάνια τους. 
Δισεκατομμύρια άνθρωποι πεινάνε και το οξυγόνο και το καθαρό νερό έχουν γίνει πολυτέλεια για τους λίγους.

Ανάμεσα σε όλες αυτές τις δυσκολίες και τις καταστροφές οι άνθρωποι συνειδητοποιούν πως η μόνη τους ελπίδα είναι να αφήσουν τη Γη και να ταξιδέψουν στα αστέρια. 

Το μέσο για να το κάνουν αυτό είναι ένα πλοίο με όνομα MAYFLOWER, το οποίο θα ταξιδέψει σε ένα άλλο πλανήτη που μοιάζει στη Γη και έχει όνομα PROX. 

Με ένα πλήρωμα που περιλαμβάνει χίλια άτομα, το ταξίδι θα έχει διάρκεια 9 χρόνια. 
Οι άνθρωποι που θα ταξιδέψουν θα δημιουργήσουν την πρώτη αποικία εκτός του ηλιακού μας συστήματος.

Μετά από επτά χρόνια ταξιδιού με το Mayflower, το πλήρωμα είναι έτοιμο να φτάσει στον προορισμό του αλλά τα πράγματα δεν πάνε όπως τα περιμένουν.

Όταν η γιατρός Eve Kasner ξυπνάει νωρίτερα απ'ότι είχε προγραμματίσει ανακαλύπτει πως το Mayflower έχει αλλάξει. 
Μία ουσία έχει σκοτώσει τους περισσότερους ανθρώπους του πληρώματος και έχει κάνει τον έλεγχο του πλοίου αδύνατο. 

Αυτό κατευθύνεται στην περιοχή ανάμεσα στα αστέρια όπου δεν υπάρχει φως και ονομάζεται the dark zone. 

Τώρα η Eve μαζί με λίγους τρομαγμένους επιζώντες θα πολεμήσει έναν αντίπαλο που δεν κατανοεί και είναι πολύ επικίνδυνος, με μοναδική της ελπίδα την επαναφορά του συστήματος και την κατεύθυνση προς τον αρχικό προορισμό.

Η Eve αργοπορημένα όμως θα καταλάβει τον πραγματικό σκοπό του ταξιδιού..


Και οι δύο ταινίες ακούγονται υπερβολικά φιλόδοξες με ιστορίες που παρουσιάζουν ενδιαφέρον και έχουμε δει περισσότερο σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας προηγούμενων δεκαετιών. 

Για την ώρα το μόνο που έχουμε εκτός από τις κεντρικές ιστορίες είναι μερικά όμορφα artwork.

Πως σας φαίνονται όλα αυτά;

Γιάννης Χατζόπουλος.