Header Ads

Τα βραβεία του 1ου Horrorant Film Festival 'Fright Nights'


Ύστερα από μια εβδομάδα γεμάτη χορταστικές και πολυποίκιλες προβολές horror, το 1ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Τρόμου έφτασε στο τέλος του.


Από τα highlights της βραδιάς ήταν η ανακοίνωση των βραβείων για τις μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες, με τον διοργανωτή και υπεύθυνο του φεστιβάλ Κωνσταντίνο Χατζηπαπά να ανακοινώνει 21.00 η ώρα τα βραβεία σε ένα πιο γεμάτο από ποτέ ODEON ΟΠΕΡΑ.


Η κριτική επιτροπή αποτελούμενη από τους έμπειρους του χώρου Δημήτρη Κολιοδήμο, Άκη Καπράνο, Νίκο Κουλαυτάκη αλλά και τους συντάκτες των Filmboy.gr και Horrorant.com Κωνσταντίνο Τσώκο και Κώστα Κίτσιο απεφάνθη, με τα βραβεία να έχουν ως εξής:



Best Film: The Battery του Jeremy Gardner

Best Director: Chimeres (Olivier Beguin)

Best Screenplay: Schism (Jace Anderson, Adam Gierasch)

Best Male Acting: Jeremy Gardner (The Battery)

Best Female Acting: Jasna Kohoutova (Chimeres)

Best Cinematography: Tombville (Camille Langlois)

Best Special Effects: Thanatomorhose


Best Greek Short Film: Forever Night του Θέμη Κατσιμίχα

Best International Short Film: Mr Bear του Andres Rosende

Οι απόψεις έκλιναν πράγματι προς τα The Battery, Chimeres και Tombville.

Για το The Battery, το εξαιρετικό απολαυστικό και καλογυρισμένο μείγμα από zombie flick, road movie, buddy movie με ισόποσες δόσεις χιούμορ και δράματος το περιμέναμε καθώς τα όσα ακούγαμε για την ταινία πριν προβληθεί αλλά και από τις απόψεις των θεατών και τις δικές μας, αποδείχθηκε πως άρεσε πολύ και εκτιμήθηκε ως μια πρωτότυπη και ανανεωτική για το είδος προσπάθεια, με τον πρωταγωνιστή-σκηνοθέτη Jeremy Gardner να κλέβει πράγματι την παράσταση.

Το Chimeres επίσης ήταν ένα σύγχρονο μα άγριο και συνάμα ρομαντικό φιλμ και από τις καλύτερες ταινίες του φεστιβάλ  χάρη και στους δύο πρωταγωνιστές του και ειδικά την πολυεπίπεδη ερμηνεία της Jasna Kohoutova.

Όσο για το Schism έπαιζε ιδανικά με το παιχνίδι του μυαλού και των αναμνήσεων εναλλασσόμενο από το noir στο θρίλερ ή splatter/torture horror και το νοσηρό και σιχαμένο Thanatomorphose βροντοφώναζε πως δεν έχει ξαναϋπάρξει πιο αληθοφανής αναπαράσταση σταδιακού σαπίσματος ενός γυναικείου σώματος (άντε γιατί έχουμε βαρεθεί με τα cgi των 'ακριβών' παραγωγών με τις φτηνές λύσεις).

Λίγο πριν το τέλος, το Tombville χρησιμοποίησε πανέξυπνα την σκοτεινή του φωτογραφία με τους ελάχιστους φωτισμούς προκειμένου να αποδώσει την λαβυρινθώδη εφιαλτική κατάσταση στο μυαλό και τις μνήμες του πρωταγωνιστή ενώ αξίζει να σημειώσουμε την εξαιρετική χρήση των ηχητικών εφέ σε μια ταινία που σε έκανε να νιώθεις την παράκρουση της περισσότερο με αυτά που άκουγες παρά με αυτά που έβλεπες (χωρίς τα τελευταία να αποτελούν αμελητέα ποσότητα).

Τελειώνοντας, το Forever Night ήταν πραγματικά η πιο ολοκληρωμένη ατμοσφαιρική και καλογυρισμένη ελληνική μικρού μήκους του φεστιβάλ, ενώ το Mr Bear ξεχώρισε κι αυτό για την σκηνοθεσία, τον πρωταγωνιστή και τα μηνύματα που σου περνούσε.

Από τις υπόλοιπες ταινίες, αγαπήσαμε εξίσου τις μαζορέτες του All Cheerleaders Die (και ειδικά το μου...τράκι της Caitlin Stacey, τα cult εφέ του Zombie Hunter αλλά και τα μικρού μήκους Tale of The Wall Inhabitants, Santa και Half-Board Heaven.

Κώστας Τσώκος.