Header Ads

Horrorant Film Festival 'Fright Nights' Ημέρα 7η!


Δυστυχώς για εμάς που ζούμε στην Αθήνα και ευτυχώς για τους Θεσσαλονικείς, το 1ο Horrorant Film Festival 'Fright Nights' έφτασε στο τέλος του, και από σήμερα 20 και ως της 26 Μαρτίου, το φεστιβάλ μεταφέρεται αυτούσιο στην Θεσσαλονίκη. 

Τελευταία μέρα χθες, αλλά με εντυπωσιακό φινάλε, μιας και οι ταινίες που έκλεισαν το πρόγραμμα ήταν άκρως χορταστικές. Για αρχή είδαμε το μικρού μήκους "Bloody Lady" και ακολούθησε το εξαιρετικό "I Saw The Devil", μια πάρα πολύ δυνατή και σκληρή ταινία του είδους  που έχει γίνει ήδη classic. Πολλοί από τους αρκετούς θεατές που μαζεύτηκαν (δεδομένης και της ώρας και μέρας) το λάτρεψαν. 

Όλοι περίμεναν με αγωνία το μεγάλο φινάλε, με τα βραβεία που απονεμήθηκαν και την ταινία "Η Τελική Αποπληρωμή", που προβλήθηκε και θα βγει στους κινηματογράφους τον Απρίλιο από την Filmboy Pictures.

            Τι κι αν είχε Τσάμπιονς Λιγκ με Ελληνικό ενδιαφέρον, τι κι αν ήταν καθημερινή, ο κόσμος ανταποκρίθηκε και με το παραπάνω στην λήξη του Φεστιβάλ. Εν αρχή, το μικρόφωνο πήρε ο διοργανωτής Κωνσταντίνος Χατζηπαπάς, ο οποίος έκανε μια αποφώνηση και έναν απολογισμό, για να μοιράσει τα βραβεία, τα οποία μοιράστηκαν οι εξής:

Καλύτερη ταινία: The Battery του Jeremy Gardner
Καλύτερη σκηνοθεσία: Chimeres του Olivier Beguin
Καλύτερο Σενάριο: Schism (Jace Anderson, Adam Gierasch)
Ανδρικός Ρόλος: Jeremy Gardner (The Battery)
Γυναικείος Ρόλος: Jasna Kohoutova (Chimeres)
Φωτογραφία: Tombville ( Camille Langlois )
Ειδικά Εφέ: Thanatomorhose

Καλύτερο Greek short: Forever Night του Θέμη Κατσιμίχα
Καλύτερο Foreign short: Mr Bear του Andres Rosende

            Το φινάλε του Φεστιβάλ σε μια γεμάτη αίθουσα, "υπέγραψε" η ταινία "Η τελική αποπληρωμή" που απέσπασε μπόλικα θετικά σχόλια από το κοινό. Η ταινία είναι ένα σύγχρονο νεο-νουάρ που εμπνέεται από τη σημερινή ελληνική επικαιρότητα, την τοκογλυφία και την οικονομική κρίση αλλά και μια περιπέτεια που εμπεριέχει έντονα κοινωνικά στοιχεία με επιρροές ταινιών δράσης αστυνομικού χαρακτήρα.

Σχεδόν σύσσωμο το καστ ήταν εκεί, απάντησαν σε ερωτήματα κριτικών και θεατών, όπως οι δυσκολίες των γυρισμάτων, κάποια ευτράπελα (η ληστεία της ταινίας έγινε η αφορμή για να κλείσει η Ερμού για 3 ώρες και να μαζευτούν στο σημείο εκείνο πάνω από 50 αστυνομικοί), λεπτομέρειες για τους συντελεστές, αλλά και ένα συγκινητικό γεγονός, που προκάλεσε το θερμό χειροκρότημα του κοινού.

Ένα μέλος της ταινίας (ερασιτέχνης ηθοποιός) απεβίωσε πριν λίγες μέρες και η σύζυγος του καθώς και οι συντελεστές μίλησαν για έναν σπουδαίο άνθρωπο, ο οποίος πήρε μέρος στην ταινία απλά για το μεράκι του και η συγκεκριμένη στιγμή, καθώς και γενικότερα η ταινία απέσπασε πολλά χειροκροτήματα στο ιδανικό κλείσιμο αυτού του πολύ σημαντικού πρώτου Φεστιβάλ τρόμου στην Ελλάδα.

Για του χρόνου να περιμένετε ακόμα καλύτερα πράγματα, καθώς το φεστιβάλ θα είναι μεγαλύτερο, ποιοτικότερο και όσο πιο κοντά γίνεται στους Έλληνες φαν του τρόμου!

Νίκος Δρίβας, Κίτσιος Κώστας.