Header Ads

Across the River trailer: Το Ιταλικό creepy θρίλερ στο HFF 'FRIGHT NIGHTS'


Αν και όχι ιδιαίτερα γνωστός έξω από την πατρίδα του, ο σεναριογράφος/σκηνοθέτης Lorenzo Bianchini είναι από τους πιο ταλαντούχους νέους σκηνοθέτες της Ιταλίας, καθώς έχει το χάρισμα να χτίζει ένταση και χαρακτήρες, που οδηγούν σε ένα πραγματικά συναρπαστικό αποτέλεσμα ανεξάρτητα από τους όποιους περιορισμούς του μπάτζετ.

Χαρακτηριστικότερα παραδείγματα το Custodes Bestiae του 2006 και το Lidris Cuadrade Di Tre του 2001.

Η νέα του ταινία έχει τίτλο Across the River (Oltre il guado) και με προβολές στα
φεστιβάλ Fantasia και Sitges όπου συγκέντρωσε και στα δύο θετικότατες κριτικές, δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει από το πρόγραμμα του Horrorant Film Festival 'FRIGHT NIGHTS' 2014.

Η ιστορία έχει να κάνει με έναν επιστήμονα που ερευνά την συμπεριφορά των ζώων στο φυσικό τους περιβάλλον. 


Βαθιά μέσα στα απομακρυσμένα δάση της Ιταλίας, παγιδεύει ζώα και τοποθετεί κάμερες σ' αυτά, έτσι ώστε να μπορεί να παρακολουθεί τη συμπεριφορά τους εξ αποστάσεως.

Οι προκύπτουσες εγγραφές θα τον οδηγήσουν σε ένα απομακρυσμένο χωριό, παγιδευμένο από μια αρχαία κατάρα, όπου και θα εγκλωβιστεί λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης που έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση της στάθμης του παρακείμενου ποταμού.

Με τα πρώτα σχόλια να κάνουν λόγο για ένα ανατριχιαστικό και υποβλητικό φιλμ αλά David Lynch που δεν προσπαθεί να σε τρομάξει με φθηνά τρικ, αυτό που μένει είναι να πάρουμε και οι ίδιοι μια γεύση από τον νέο Ιταλικό τρόμο στο Horrorant Film Festival 'FRIGHT NIGHTS' 2014


Κώστας Κίτσιος.