Header Ads

HORRORANT FILM FESTIVAL 'FRIGHT NIGHTS' Preview ημέρα 6η!


Η προτελευταία μέρα του HFF Fright Nights μπορεί να έφτασε, αλλά αυτό δεν είναι ικανό να μας απογοητεύσει, μιας και σήμερα το πρόγραμμα αποτελείται από ταινίες που είναι κάτι παραπάνω από ενδιαφέρων!

Την αρχή θα κάνει στις 6.00, το μικρού μήκους Ισπανικό θρίλερ "Πλέγμα - Nexo", ένα βραβευμένο mind-wrap για την σχετικότητα του χωροχρόνου, αλλά και ...τις μελλοντικές εφαρμογές των κινητών.



Η πρώτη μεγάλου μήκους για σήμερα, μας έρχεται από την γειτονική Ιταλία και έχει τίτλο "Μετά το Ποτάμι - Oltre Il Guado (Across the River)". Ένα ατμοσφαιρικό ghost horror επιβίωσης μέσα στη φύση, με μια εντυπωσιακά κλειστοφοβική κινηματογράφηση, νυχτερινής όρασης.



Την σκυτάλη θα πάρουν στην προβολή των 8.00, 2 μικρού μήκους φιλμάκια από την Ελλάδα. Το "Drag Me" του Νίκου Κέλλη, ένα βίαιο animation διάρκειας 5 λεπτών και το "Santa" των Διονύση και Μάνο Ατζαράκη, με έναν τελείως "διαφορετικό" Άγιο Βασίλη!

Όπως και σε πολλά άλλα φιλμ του φεστιβάλ, έτσι και εδώ, θα δώσουν το παρόν οι σκηνοθέτες και των δύο ταινιών, απαντώντας στις ερωτήσεις του κοινού.



Για την συνέχεια θα παρακολουθήσουμε άλλη μία Ευρωπαϊκή πρεμιέρα, αυτή του "Sororal". Ένα neo-giallo φιλμ από την Αυστραλία, που μετά τη 1 και μοναδική του προβολή στο Melbourne's Monster Fest 2013, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε στο HFF Fright Nights. Γενναιόδωρες ποσότητες αίματος, στυλιζαρισμένα πλάνα, έντονο το στοιχείο του μυστηρίου και φυσικά το -σχεδόν πάντα παρόν- γυμνό.

Το κλείσιμο της 6ης μέρας του HORRORANT FILM FESTIVAL 'FRIGHT NIGHTS' 2014, μπορεί να έχει έναν διαφορετικό, πιο sci-fi χαρακτήρα, αλλά πιστέψτε με θα είναι το ίδιο ενδιαφέρον με τις υπόλοιπες προβολές.

Πρώτο θα παρελάσει από την οθόνη του ODEON ΟΠΕΡΑ το Γαλλικό, "On/Off" του Thierry Lorenzi, μία μίξη των τρομακτικών προβληματισμών του Kubrick, με τους sci-fi νεωτερισμούς του Cuaron και του Gravity



Και για το τέλος έχουμε το Ουγγρικό "Αύρα - Aura", ένα ατμοσφαιρικό φιλμ, με σκοτεινή ...αύρα και έντονα τα στοιχεία του θρίλερ και της αγωνίας, σε σκηνοθεσία Zsolt Bernath.




Μία μέρα πριν το μεγάλο φινάλε του HORRORANT FILM FESTIVAL 'FRIGHT NIGHTS' 2014 και συνεχίζουμε να ουρλιάζουμε ακάθεκτοι, ανεβάζοντας την αδρεναλίνη και την αγωνία μας στο κόκκινο!!!

Κώστας Κίτσιος.