Header Ads

Το Prometheus 2 αλλάζει σεναριογράφο και αποκτά πολλαπλούς Michael Fassbenders!


Μία από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες του 2012 ήταν ο Προμηθέας του Ridley Scott, η οποία αποτέλεσε και μεγάλη εισπρακτική επιτυχία για την 20th Century Fox μαζεύοντας περισσότερα από $400 εκατομμύρια.

Φαίνεται τώρα πως το σίκουελ, το οποίο δεν ήμασταν σίγουροι ότι θα προχωρήσει, παρόλο που ο Scott ποτέ δεν σταμάτησε να δουλεύει πάνω του, θα γίνει πραγματικότητα και πως η ταινία θα ξεκινήσει σε λίγους μήνες γυρίσματα.

Σύμφωνα λοιπόν με το The Wrap, ο βετεράνος σεναριογράφος Michael Green (HeroesGreen Lantern) έχει αναλάβει να τελειώσει/διορθώσει το σενάριο που έχει αυτή τη στιγμή το στούντιο και αναμένεται να προσεγγίζει περισσότερο το στυλ του Alien

Ο Green έχει ξανά δουλέψει με τον Ridley Scott στο -κάποια στιγμή- σίκουελ του Blade Runner που ετοιμάζει ο δεύτερος. 

Το πρώτο draft του σεναρίου του σίκουελ του Προμηθέα έγραψε ο Jack Paglen, ο οποίος έχει γράψει το σενάριο ακόμα μίας -ελπίζουμε- μεγάλης ταινίας επιστημονικής φαντασίας, το Transcendence.

Το σίκουελ, που για την ώρα έχει τίτλο Prometheus 2, αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αίθουσες το Μάιο του 2016 και τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν προς το φθινόπωρο του 2014, αφού όμως πρώτα παραδώσει ο Scott στην Fox το Exodus ...του Μωυσή, που έχει για πρωταγωνιστή τον Christian Bale.

Για την ώρα οι μόνοι ηθοποιοί που είναι σίγουρο ότι θα επιστρέψουν είναι ο Michael Fassbender που είχε και τον πιο αβανταδόρικο ρόλο στην πρώτη ταινία ως το android David και η Noomi Rapace ως Elizabeth Shaw. 

Επιπλέον, το Prometheus 2 λέγεται ότι θα έχει παραπάνω από ένα android David, οπότε να αναμένουμε ίσως και περισσότερους από έναν Fassbender επί της οθόνης;


Γιάννης Χατζόπουλος.