Header Ads

Gakko no Kaidan: Noroi no Kotodama trailer: Η επιστροφή του Γιαπωνέζικου franchise!


Αν είστε εξοικειωμένοι με το Haunted School (Gakko no Kaidan), την ιαπωνική σειρά ταινιών τρόμου της δεκαετίας του '90, τότε πιθανότατα γνωρίζετε τι να περιμένετε από το επερχόμενο Gakko no Kaidan: Noroi no Kotodama, αλλά και το trailer που κυκλοφόρησε θα σας θυμίσει κάτι από την ατμόσφαιρά του επιτυχημένου franchise. 

Αν πάλι όχι, να πούμε ότι η πρώτη ταινία κυκλοφόρησε το 1995, έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής, απέκτησε τρεις συνέχειες, τρεις τηλεταινίες, μία animation σειρά και βασίζονται στα βιβλία του Toru Tsunemitsu.

Ανάμεσα στους σκηνοθέτες που ασχολήθηκαν με το franchise συναντάμε μεγάλα ονόματα του Ιαπωνικού τρόμου, όπως τους Takashi Shimizu (Ju-On movies) και Hideo Nakata (Ringu movies), αλλά και πιο mainstream καταξιωμένους σκηνοθέτες, όπως τους Kiyoshi Kurosawa και Shusuke Kaneko.

Αυτός που παίρνει τώρα τη σκυτάλη είναι ο Masayuki Ochiai, του Shutter (ριμέικ της καλύτερης ταϋλανδέζικης ταινίας τρόμου) και του επερχόμενου Ju-on: Beginning of the End

Θα προσπαθήσει να αναζωογονήσει ένα ελαφρώς ξεχασμένο franchise, έχοντας όμως ένα άπειρο καστ στο πλευρό του, αφού όλοι οι βασικοί γυναικείοι χαρακτήρες είναι μέλη του δημοφιλούς στην Ιαπωνία J-pop/idol band Style Tokyo Girls.

Τέσσερις μαθήτριες λυκείου επισκέπτονται ένα εγκαταλελειμμένο, λόγω ενός ατυχήματος, σχολείο και έρχονται αντιμέτωπες με τον κόσμο των πνευμάτων.

Το κλασσικό πλέον στυλ του ιαπωνικού τρόμου δίνει και εδώ το παρόν, μόνο που έρχεται, όπως και οι προκάτοχοί του, σε πιο λάιτ έκδοση (για τα Ιαπωνικά στάνταρ πάντα), έτσι ώστε να είναι κατάλληλο και για το -ποσοτικά μεγαλύτερο- νεώτερο κοινό.

Το Gakko no Kaidan: Noroi no Kotodama θα κάνει πρεμιέρα στην Ιαπωνία στις 23 Μαΐου.

Κώστας Κίτσιος.