Header Ads

Το Phantasm: Ravager είναι γεγονός! Trailer, καστ και δηλώσεις του Don Coscarelli.


Το Phantasm V είναι από εκείνα τα σίκουελ που φημολογούνται εδώ και χρόνια.
Οι οπαδοί του ήθελαν να το δουν να συμβαίνει, όπως επίσης και ο δημιουργός της σειράς, Don Coscarelli ήθελε να το δει να συμβαίνει. 

Από το πρώτο Phantasm του 1979, αλλά και τις τρεις μετέπειτα συνέχειες του μέχρι και την τελευταία το 1998, το κοινό παρέμεινε και παραμένει πιστό στον δημιουργό της σειρά και στο όραμα του.

Τώρα λοιπόν, η πέμπτη και τελευταία προσθήκη στο cult δημιούργημα του Coscarelli είναι γεγονός, μόνο που δεν ανακοινώθηκε απλά, αλλά ...έχει ήδη γυριστεί!!! 

Σύμφωνα με δηλώσεις του δημιουργού στο Bloody Disgusting, το Phantasm: Ravager, όπως θα είναι ο επίσημος τίτλος, έχει ήδη περάσει από το στάδιο του principal photography, με όλη την παρέα να επιστρέφει, αλλά και με μία σημαντική αλλαγή όσον αφορά τον σκηνοθέτη. 

Για πρώτη φορά λοιπόν αυτός δεν θα είναι ο Don Coscarelli, αλλά τη θέση του έχει πάρει ο David Hartman

Έχοντας προταθεί πολλές φορές για Emmy στην κατηγορία animation director, ο Hartman έχει να επιδείξει στο βιογραφικό του σειρές όπως: “Transformers Prime” και “Roughnecks: Starship Troopers”, αλλά και music videos για τα “American Witch” και “Lords of Salem” του Rob Zombie.

Στο ρόλο του Reggie, θα ξαναδούμε τον βετεράνο -έχει πάρει μέρος σε όλα τα φιλμ της σειράς- Reggie Bannister, όπως και το σύνολο του αρχικού καστ, όπως οι Michael Baldwin, Bill Thornbury, Kat Lester και Angus Scrimm, μαζί με κάποιους νέους, ενδιαφέροντες χαρακτήρες. 

Η αρχική ταινία "Phantasm" έλαβε τόσο την εύνοια των κριτικών, όσο και του κοινού. 
Έγινε παγκόσμια εισπρακτική επιτυχία, που απέκτησε τεράστιο αριθμό φανατικών οπαδών σε όλο τον κόσμο και την ακολούθησαν τρεις επίσης επιτυχημένες συνέχειες.

Για τους μη γνωρίζοντες, ο Don Coscarelli και η sci-fi/horror σειρά ταινιών "Phantasm" είναι για τον χώρο ότι και ο George A. Romero με τους ζωντανούς νεκρούς του για το χώρο των zombie movies.


Ο Coscarelli έγραψε το σενάριο της ταινίας μαζί με τον Hartman και η παραγωγή της έγινε από την εταιρεία του, Silver Sphere Productions, με τον Brad Baruh (John Dies at the End) σε ρόλο Executive Producer.


"Υπάρχουν επίσης μερικές ιδιαίτερες εκπλήξεις που θα καταπλήξουν τους παλιούς fans" 

τονίζει ο Coscarelli.


"Ένιωσα ότι ήρθε η ώρα να αφήσω σε κάποιον άλλο να παίξει με τα παιχνίδια μου"

σημείωσε, μιλώντας για το γεγονός ότι ο David Hartman θα σκηνοθετήσει την πέμπτη ταινία και συνέχισε: 


David και εγώ γνωριζόμαστε από την ταινία μου Bubba Ho-Tep, όπου έκανε καταπληκτικά οπτικά εφέ και δημιούργησε πρόσφατα μια άγρια animated σκηνή και μερικά επίσης εκπληκτικά οπτικά εφέ στην πιο πρόσφατη ταινία μου, "John Dies at the End". 
Η αισθητική μας είναι στο ίδιο μήκος κύματος και είναι αρκετά έμπειρος σκηνοθέτης".

Δηλώσεις όμως έκανε και ο David Hartman για την συνεργασία του με τον Coscarelli και την είσοδο του στο Phantasm franchise:


"Έχω δουλέψει με τον Don, και ταυτόχρονα είμαι ένας μεγάλος θαυμαστής των ταινιών "Phantasm", οπότε ήταν πολύ μεγάλη τιμή για μένα να σκηνοθετήσω το Ravanger
Αυτή η ταινία θα αποτελέσει ένα πραγματικό σημείο καμπής, καθώς αρκετοί από τους βασικούς χαρακτήρες θα ολοκληρώσουν τον κύκλο τους και ελπίζω ότι οι θαυμαστές θα ανταποκριθούν θετικά.

Είχαμε την τύχη να γυρίσουμε μερικές καταπληκτικές σκηνές με το horror icon Angus Scrimm
Έχει μερικές σκηνές με τον Reggie (Bannister) και τον Mike (Michael Baldwin) που είναι πραγματικά πολύ δυνατές".

Τα γυρίσματα του Ravanger έγιναν στα κρυφά τα τελευταία δύο χρόνια στη νότια Καλιφόρνια και όπως επισημαίνει ο Coscarelli:  


"Οι ταινίες Phantasm υπήρξαν μια επαναστατική κίνηση για δεκαετίες τώρα, εντελώς έξω από το σύστημα των στούντιο. 
Εμείς τις κάνουμε για τους οπαδούς, και νομίζω ότι το Ravager θα τους ευχαριστήσει στα σίγουρα. 

Τα τελευταία χρόνια, διάφορα στούντιο έχουν κάνει προσφορές για να ξαναφτιάξουν το Phantasm, με μεγάλους προϋπολογισμούς, αλλά οι οπαδοί μας ήταν πολύ επίμονοι και ήθελαν το αρχικό cast να επιστρέψει και να τελειώσει την ιστορία με τον τρόπο που της αξίζει."


"Επίσης για πρώτη φορά, υπάρχει μια εκτεταμένη αλληλουχία γεγονότων όσον αφορά τον Tall Man και ξέρω ότι οι οπαδοί μας θα είναι ενθουσιασμένοι γιαυτό που θα δουν".

Δείτε το πρώτο teaser trailer, όπως και το πόστερ του Phantasm: Ravager και κάντε υπομονή μέχρι τα τέλη του 2014 - αρχές του 2015 που αναμένεται να κυκλοφορήσει.

 Κίτσιος Κώστας.