Header Ads

Dracula Untold: Μια ταινία ...για όλη την οικογένεια;


Δε θυμάμαι πότε ήταν η τελευταία φορά που είδα ένα vampire movie πραγματικά καλό, καθώς το είδος εδώ και πολύ καιρό, πάσχει από καλές παραγωγές.
Δείτε για παράδειγμα την καταστροφή που ήταν το Twilight

Παρόλα αυτά, ταινίες με βρικόλακες πάντα γυρίζονταν και πάντα θα γυρίζονται, καλές ή κακές. 
Μια από αυτές είναι και το Dracula Untold της Universal, που έχει παράδοση σχεδόν 100 ετών πάνω στα κλασσικά γοτθικά τέρατα. 

Συνεπώς, η επιστροφή της στο μύθο του Δράκουλα δεν αποτελεί έκπληξη. 
Και για να είμαστε πιο ακριβείς, στο μύθο του Vlad.

Η ταινία παρουσιάζει την ιστορία του πρίγκηπα της Τρανσυλβανίας το 14ο αιώνα, και πως για να σώσει την οικογένεια του από έναν αιμοδιψή σουλτάνο (!), ακολουθεί σκοτεινά μονοπάτια, που θα οδηγήσουν τελικά στη μεταμόρφωση του σε Δράκουλα.

Στην καρέκλα του σκηνοθέτη θα καθίσει ο πρωτοεμφανιζόμενος Gary Shore, ενώ το σενάριο είναι των Matt Sazama και Burk Sharpless

H ταινία προορίζεται για PG-13, συνεπώς δεν μπορούμε να περιμένουμε κάτι εξόχως τρομακτικό ή άγριο, αλλά όχι και κάτι εντελώς παιδικό. 

Σύμφωνα με την Sarah Gadon (The Amazing Spider-Man 2), εκ των πρωταγωνιστών της ταινίας, «...πρόκειται για ταινία δράσης, αλλά και φαντασίας ταυτόχρονα.» 

Ο πρωταγωνιστής Luke Evans (The Hobbit: The Desolation of Smaug), που θα υποδυθεί τον Vlad, σε συνέντευξη του δήλωσε πως: 

«Ο χαρακτήρας μου δεν είναι ο Δράκουλας του Bram Stoker
Πρόκειται για τον άνθρωπο που κατέληξε να γίνει ο Δράκουλας. 
Δεν είναι τόσο κακός άνθρωπος, όσο ακούγεται».  

Στο πλευρό των δύο προαναφερθέντων θα βρεθούν ακόμη ο Dominic Cooper (Need For Speed) και ο Zach McGowan (Terminator Salvation).

Απ’ότι φαίνεται, δεν θα πρόκειται για καθαρόαιμη ταινία τρόμου, καθώς το PG-13 για το οποίο προορίζεται, στοχεύει προφανώς σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κοινό. 

Το πιθανότερο είναι να πρόκειται για περιπέτεια με έντονο το υπερφυσικό στοιχείο, στο πνεύμα του The Mummy
Μένει να το δούμε αυτό, βεβαίως.

H ταινία θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ στις 17 Οκτωβρίου 2014. 

Κώστας Φαρόπουλος.