Header Ads

Ισπανικός τρόμος αγοραφοβίας στο Shrew’s Nest του Alex de la Inglesia


Οι Ισπανοί τα τελευταία χρόνια δείχνουν το δρόμο για το πως γίνεται σωστά ο τρόμος, μακριά από τις φανφάρες του Hollywood και τα PG-13 light θεάματα που παράγει σωρηδόν.

Σκηνοθέτες όπως ο Jaume Balaguero και ο Alex de la Inglesia, έχουν θέσει τον πήχη πολύ ψηλά, με ταινιάρες όπως το [REC] και το Balada triste de trompeta (Η Τελευταία Ακροβάτις της Μαδρίτης) αντίστοιχα. 

Με τον δεύτερο θα ασχοληθούμε εδώ, καθώς για πρώτη φορά αναλαμβάνει το ρόλο του παραγωγού σε μια νέα παραγωγή, με τίτλο Shrew’s Nest, αφήνοντας τη θέση του σκηνοθέτη στους Juanfer Andres και Esteban Roel.

Σύμφωνα με τους δύο σκηνοθέτες, η ταινία αποτελεί συγκερασμό τρόμου και δράματος, ενώ το σενάριο είναι περισσότερο “character-driven” παρά στηρίζεται στην πλοκή, κάτι που φέρνει στο νου το Sleep Tight του Balaguero.

Η ιστορία ακολουθεί τη ζωή μιας νεαρής κοπέλας, της Montse και της αδερφής της, που ζουν κλεισμένες σε ένα διαμέρισμα εδώ και χρόνια. 
Η Montse μεγαλώνει τη μικρή της αδερφή μόνη, όντας αγοραφοβική και αποκλεισμένη από τον εξωτερικό κόσμο. 

Η ασθένεια της αυτή την κυριεύει και τη βουλιάζει σε ένα κόσμο αρρωστημένο.
Όταν ο νεαρός γείτονας Carlos βρεθεί μετά από ένα ατύχημα στο σπίτι των δύο κοριτσιών, τα πράγματα δε θα εξελιχθούν και πάρα πολύ καλά.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βρίσκουμε τη Macarena Gomez, τη Nadia de Santiago, τον Luis Tosar (Sleep TightCelda 211) και τον Hugo Silva (The Body).

Οι πρώτες φωτογραφίες, καθώς και η πρώτη αφίσα της ταινίας δόθηκαν στη δημοσιότητα, και αν μη τι άλλο δείχνουν πολλά υποσχόμενες (αν μπορούμε να κρίνουμε από μόλις δυο φωτογραφίες).

Κώστας Φαρόπουλος.