Header Ads

Felony short: Η νέα φουτουριστική ταινία του Θάνου Κερμίτση


Εν έτει 2014 και εν μέσω μιας διαρκούς παγκόσμιας κρίσης ανθρωπιάς (η οικονομική κρίση αφορά ένα μικρό τμήμα αυτού του κόσμου), φτάσαμε στο σημείο να βλέπουμε ταινίες επιστημονικής φαντασίας που εξελίσσονται στο ‘μακρινό μέλλον’ (;) και να τρομάζουμε από το πόσο κοντά στη ζωή μας βρίσκονται τελικά.

Η επόμενη ταινία του Θάνου Κερμίτση (Αδάμαστος) λέγεται Felony, εξελίσσεται στο μακρινό δυστοπικό μέλλον, αλλά δυστυχώς θα αναγνωρίσετε πολλά από την σημερινή μας εποχή.

Από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της αρχής (τόσο αντικειμενικό που είσαι σίγουρος ότι θα δεις τον Πρετεντέρη και το νέο πουλέν Πρωτοσάλτε να σκάσει σε κανά παράθυρο), την στρατιωτική ‘επιτήρηση’ (που θυμίζει έντονα την Αθήνα όταν έρχεται η Τρόικα), τους αγανακτισμένους πολίτες (…), μέχρι ‘τις εκτελέσεις αυτής της εβδομάδας’ (με επιθυμητή τη γονική συναίνεση!), σε έναν κόσμο που ‘προστατεύει η Δημοκρατία (…που ίσως να κυβερνάει και με μεγαλύτερο ποσοστό από την σημερινή ελληνική).

Όλα αυτά είναι προσωπικά σχόλια.
Η μικρού μήκους ταινία Felony του Θάνου Κερμίτση (είναι απίστευτο το πόσο ταλαντούχος είναι αυτός ο άνθρωπος) απλώς μου θύμισε πόσο επικίνδυνα κοντά είμαστε σε έναν τέτοιο κόσμο.

Παίζουν ο Γιάννης Ρουμπούλιας, ο Μελέτης Γεωργιάδης, η Σοφία Αγγελή, ο Δημήτρης Νασιούλας και ο Θάνος Κερμίτσης.

To Felony συμμετέχει στον διαγωνισμό της RODE "My Rode Reel 2014"  και μπορείτε να το ψηφίσετε στο http://www.rodemic.com/myrodereel/watch/414.

Δείτε το short και το behind the scenes video.