Header Ads

Η Sigourney Weaver θέλει να κλείσει την ιστορία με το Alien 5!


Ένα από τα highlight του προγράμματος του φεστιβάλ The Hero Complex Film Festival, που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στο Λος Άντζελες είναι η προβολή των ταινιών Alien και Aliens των Ridley Scott και James Cameron αντίστοιχα, σε ένα μοναδικό double feature.

Το franchise των ταινιών Alien αριθμεί αρκετά σίκουελ και spinoffs από την πρώτη ταινία που κυκλοφόρησε το 1979. 

Πιο πρόσφατο όλων αυτών είναι το Prometheus που βρήκε τον σκηνοθέτη Ridley Scott να επιστρέφει επιτυχημένα στο είδος της επιστημονικής φαντασίας.

Η ταινία μάλιστα θα αποκτήσει και σίκουελ που θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες το καλοκαίρι του 2016.

Κρίνοντας λοιπόν από την επιτυχία του Προμηθέα αλλά και το ενδιαφέρον που συνεχίζουν να έχουν οι φαν της σειράς για το franchise, δεν ακούγεται άσχημη η ιδέα της Sigourney Weaver για μία πέμπτη και τελευταία ταινία Alien.

Η συνέχεια της ταινίας του 1997 έχει ακουστεί πολλές φορές, αλλά η αλήθεια είναι πως το Alien 5, που θα είχε την Ripley να επιστρέφει στον πλανήτη των Xenomorph για να τον καταστρέψει και να σκοτώσει όλα τα πλάσματα για πάντα, δεν πέρασε ποτέ τα πολύ αρχικά στάδια παραγωγής.

Η Sigourney Weaver μιλώντας στο κοινό του φεστιβάλ είπε ότι θα επέστρεφε μόνο αν τα πράγματα γίνονταν σωστά και υπήρχε ένας σκηνοθέτης που μοιράζεται το όραμα που έχει η ίδια για τον χαρακτήρα και την ιστορία. 

"Πηγαίνοντας αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια σε φεστιβάλ όπως το Comic Con και μιλώντας με τους φαν των ταινιών αυτών και του κεντρικού χαρακτήρα, νιώθω πως υπάρχουν ακόμα ιστορίες που μπορούν να ειπωθούν. 
Αλλά η αλήθεια είναι πως δεν είμαι σίγουρη για τον τρόπο που μπορούν να παρουσιαστούν στη μεγάλη οθόνη. 

Δεν νομίζω πως ο κόσμος των ταινιών Alien ανήκει στη Γη. 
Ταιριάζει περισσότερο στα πιο μακρινά σημεία του σύμπαντος που κανένας λογικός άνθρωπος δεν θα τολμούσε να πλησιάσει.

Είναι πολύ λίγοι οι σκηνοθέτες με τους οποίους θα ήθελα να μοιραστώ αυτό το ταξίδι, αλλά μπορώ να σκεφτώ μερικά ονόματα.

Μιλώντας με τους φαν, πιστεύω πως αυτοί όπως και εγώ θέλουν να κλείσει η ιστορία. 
Η αλήθεια είναι αφήσαμε ένα ανοιχτό φινάλε με την τελευταία ταινία και νιώθω πως ευθύνομαι και εγώ για αυτό, αφού συμμετείχα στις συζητήσεις που αφορούσαν τον χαρακτήρα και την ιστορία.

Μετά την τελευταία ταινία δεν ήθελα να κάνω αμέσως ένα ακόμα σίκουελ. Χρειάζεται να περάσει χρόνος για να επιστρέψουμε και να κλείσουμε την ιστορία.
Κάτι τέτοιο θα ήταν για μένα πολύ ικανοποιητικό, αν και ακόμα δεν έχω κάνει κάτι για να προχωρήσει αυτή η ιδέα. 

Είναι σίγουρο πάντως πως ξέρω νεαρούς δημιουργούς που θα ενδιαφέρονταν για κάτι τέτοιο. 
Θα δούμε.."

Αυτά είχε να πει η Sigourney Weaver, η οποία ακόμα και να μην πρωταγωνιστήσει ξανά σε ταινία Alien παραμένει δραστήρια στο χώρο της επιστημονικής φαντασίας με μικρές εμφανίσεις στα πρόσφατα PaulThe Cabin in the Woods αλλά και τo Avatar του James Cameron.

Εσείς θα θέλατε να δείτε μία πέμπτη ταινία Alien με πρωταγωνίστρια την Sigourney Weaver;

Γιάννης Χατζόπουλος.