Header Ads

Το Gremlins 3 έρχεται ...25 χρόνια μετά!


Τα Gremlins είναι μια ταινία που έχω πια να δω πάρα πολλά χρόνια. 
Και ενώ δεν είναι από τις αγαπημένες μου, την εκτιμώ απεριόριστα. 

Έχει όλα τα στοιχεία των 80’s που έκαναν ταινίες σαν αυτή ξεχωριστές. 
Τα ίδια τα gremlins, το over the top gore σε μικρές αλλά αποτελεσματικές δόσεις (για κωμωδία μιλάμε εξάλλου), και μια πολύ ιδιαίτερη «τρέλα» που έκανε την ταινία απολαυστικά παλαβή.
 

Και να'μαστε στο 2014, όπου το σενάριο για το Gremlins 3 ετοιμάζεται. 

Το πρώτο sequel γυρίστηκε το 1990 (επίσης παλαβό, και ένα από τα καλύτερα sequels που έχουν γυριστεί ποτέ), οπότε μιλάμε για μια 25ετία μετά. 

Μέσα σε αυτά τα 25 χρόνια υπήρξαν αρκετές απόπειρες να γίνει μια τρίτη ταινία Gremlins, αλλά καμμία τελικά δεν προέκυψε, λόγω νομικών ζητημάτων.
 

Αυτός που σίγουρα δεν θα έχει κάποια σχέση με τη νέα ταινία, είναι ο δημιουργός των δύο πρώτων, Joe Dante, και ενώ είναι λίγο περίεργο να τονίζουμε ποιος δε θα συμμετέχει στην ταινία, είναι από τις ελάχιστες πληροφορίες, που είναι μέχρι στιγμής γνωστές.
 

Σύμφωνα με συνέντευξη που έδωσε πρόσφατα ο Dante, το μυστικό της επιτυχίας των Gremlins βρίσκεται στην παράλογη φύση του όλου εγχειρήματος. 

Το στούντιο τότε ποτέ δεν κατάλαβε την ταινία, και άρχισε να τη βλέπει θετικά μόνο όταν είδε τις εισπράξεις της (κλασικά).
 

Αν θα καταφέρουν και οι συντελεστές της τρίτης ταινίας να δημιουργήσουν ένα σύμπαν εξίσου σουρεαλιστικό, όπως αυτό των δύο πρώτων ταινιών, μένει να το δούμε. 

Ταυτόχρονα, ενδιαφέρον θα έχει να δούμε και την αποδοχή της ταινίας από το κοινό, το οποίο προφανώς είναι εντελώς διαφορετικό και με εντελώς διαφορετικές αναφορές και απαιτήσεις, από εκείνο της δεκαετίας του ’80.

Κώστας Φαρόπουλος.