Header Ads

Η original Jennifer επιστρέφει για το sequel του I Spit on your Grave του 1978!


Τα τελευταία 10 χρόνια έχουμε βαρεθεί να ακούμε για remakes, reboots, reimaginings, sequels σε remakes, remakes σε reboot του sequel και πάει λέγοντας. 

Αυτό που όμως δεν έχουμε ξαναδεί (κι όμως, κι όμως) είναι sequel σε μια ταινία μετά από 36 χρόνια.
 

Τα νέα θέλουν, λοιπόν, το σκηνοθέτη Meir Zarchi και την πρωταγωνίστρια Camille Keaton να επιστρέφουν στη θέση τους και οι δύο για το sequel του καταπληκτικού rape/revenge έπους των ‘70s, Ι Spit on your Grave.

O Meir Zarchi έχει ήδη γράψει το σενάριο της νέας ταινίας, της οποίας ο πλήρης τίτλος είναι I Spit on your Grave: Deja-Vu, ενώ η Keaton θα επιστρέψει στο ρόλο της Jennifer από την πρώτη ταινία. 

Η χρονική απόσταση ανάμεσα στις δύο ταινίες είναι τέτοια βέβαια, που αναρωτιέσαι πόσα χρόνια στο μέλλον θα μας προχωρήσει, ή πως ακριβώς θα γίνει η σύνδεση.

Σύμφωνα με τη σύνοψη της ταινίας: 
Η Jennifer Hills γράφει ένα βιβλίο, όπου αφηγείται την τρομακτική της περιπέτεια, αφού πρώτα αθωώθηκε από τα δικαστήρια για το φόνο των τεσσάρων βιαστών της. 

Στη μικρή πόλη, όπου συνέβησαν τα γεγονότα αυτά, οι συγγενείς των θυμάτων της, είναι εξοργισμένοι με τη δικαστική απόφαση και αποφασίζουν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους.
 

Οι πρώτες μου σκέψεις για την ταινία δεν είναι πολύ αισιόδοξες. 
Πως μπορούν δύο άνθρωποι 76 ετών ο ένας, και 66 ετών η άλλη, να επανέλθουν και να δουλέψουν μια τέτοια ιστορία 36 χρόνια μετά; 

Πολύ φοβάμαι, πως θα δούμε μια καρικατούρα του πρώτου φιλμ, στην οποία και οι δύο θα προσπαθούν κάτι να αποδείξουν. 
Τι ακριβώς, πιθανότατα ούτε οι ίδιοι να μη γνωρίζουν.
 

Ας μην προτρέχουμε όμως. 
Η ταινία βρίσκεται σε προπαρασκευαστικό στάδιο, με τα γυρίσματα να μην έχουν ξεκινήσει ακόμη. 
Κάποια στιγμή μέσα στο 2015, θα έχουμε όλες τις απαντήσεις που θέλουμε.

Κώστας Φαρόπουλος.