Header Ads

Κοινωνικοπολιτικές διαστάσεις στη νέα zombie ταινία Curse the Darkness


Το zombie subgenre αποτελεί το κατεξοχήν υποείδος του τρόμου που έχει χρησιμοποιηθεί για κάθε είδους κοινωνικοπολιτικό σχόλιο. 

Πρώτος διδάξας, ο άνθρωπος που δημιούργησε το είδος. 
Ο μεγάλος George A. Romero με την αριστουργηματική του πασίγνωστη τριλογία. 

Τα zombie έχουν αυτή το μοναδικό χάρισμα να μπορούν να λειτουργήσουν ως μεταφορά για ό,τι μπορεί να θέλει να πει ο δημιουργός.
 

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και η νέα ταινία Curse the Darkness που θα ξεκινήσει γυρίσματα τον Οκτώβριο στη Λουιζιάνα. 

Την παραγωγή έχει αναλάβει η εταιρεία Spectrevision του Elijah Wood, ο οποίος ασχολείται με τον τρόμο όλο και περισσότερο τον τελευταίο καιρό, και όχι με άσχημα αποτελέσματα. 
Το αντίθετο θα ελεγα. 

Τη σκηνοθεσία της ταινίας έχει αναλάβει ο Jorge Michel Grau του αυθεντικού και εξαιρετικού We are What we Are, ενώ το σενάριο θα γράψει ο Brandon Maurice Williams.
 

Εδώ τα zombies θα λειτουργήσουν ως μέσο σχολιασμού του σύγχρονου δουλεμπόριου που λαμβάνει χώρα στην Αμερική. 

Για την ακρίβεια, η Spectrevision αναφέρει στο δελτίο τύπου:
«...η ταινία εξερευνά την αποκρουστική αλήθεια της συστηματικής εκμετάλλευσης του εργατικού δυναμικού από μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες, καθώς και τις τραγικές συνθήκες ζωής των «παράνομων» μεταναστών που ζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες.»
 

Η ιστορία λαμβάνει χώρα στις φυτείες ζαχαροκάλαμων της Λουιζιάνα, κάνοντας μια σαφή σύνδεση με την εποχή της δουλείας του 18ου και 19ου αιώνα, χωρίς να ξέρουμε για την ώρα κάι περισσότερο. 

Αυτό που έχουμε είναι μόνο το teaser poster που κυκλοφόρησε, και το οποίο μας κάνει να έχουμε πολλές ελπίδες για την ταινία.

Κώστας Φαρόπουλος.