Header Ads

A Girl Walks Home Alone At Night trailer: Ένα Ιρανικό βαμπίρ θρίλερ στις αίθουσες των ΗΠΑ!


Πόσο θαυμάζω τη διανομή των αμερικανών, δε περιγράφεται.
Οι άνθρωποι δεν είναι στενοκέφαλοι, αδαής και με δημοσιο-υπαλληλική νοοτροπία όπως …σε κάποια χώρα της Μεσογείου, αλλά φυσικά έχουν και ένα τεράστιο κοινό που πηγαίνει σινεμά και δεν βολεύεται στο τσάμπα του internet.

Λοιπόν, στις 21 Νοέμβρη θα προβληθεί στις αίθουσες της Νέας Υόρκης και του Λος Άντζελες, το βαμπίρ παραμύθι A Girl Walks Home Alone At Night της Ana Lily Amirpour.

Κι αν αυτό δεν σας λέει και τίποτε, μάθετε ότι η ταινία που προβλήθηκε στο Sundance είναι το πρώτο Ιρανικό βαμπίρ γουέστερν, έστω κι αν το τελευταίο δεν έχει τη στενή έννοια του όρου.

Περίεργα πράγματα επίκεινται στο Bad City.
Η ιρανική πόλη-φάντασμα, το στέκι από πόρνες, τοξικομανείς, νταβατζήδες και άλλες χαμένες ψυχές, είναι ένα προπύργιο διαστροφής και απελπισίας, όπου ένα μοναχικό βαμπίρ παραμονεύει στους ανήθικους κατοίκους της.

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο της Ana Lily Amirpour αποτελεί ένα ευχάριστο mash-up του είδους, με πληθωρικές επιρροές που εκτείνονται στα σπαγγέτι γουέστερν, τα graphic novels, τις ταινίες τρόμου και το Ιρανικό Νέο Κύμα.

Με μια έντεχνη ασπρόμαυρη αισθητική, το A Girl Walks Alone At Home είναι γυρισμένο στη Καλιφόρνια, είναι αμερικάνικη παραγωγή αλλά η γλώσσα είναι τα Περσικά.

Επειδή όλα αυτά σας πέφτουν βαριά, απλώς δείτε το trailer που εισάγει το – μισητό στην Αμερική – Ιραν στο διεθνές horror σκηνικό.