Header Ads

DVD Stories: Νοέμβριος 2014


Τα DVD Stories Νοεμβρίου 2014 παρουσιάζουν τέσσερις ταινίες με την Suzanne Fields (μια εκ των οποίων σε σενάριο Ed Wood)!


The Undergraduate (1971)

Ο Eddie Wood [Plan 9 from Outer Space (1959)] είναι ανάμεσα στους αγαπημένους μου σκηνοθέτες. 

Η ταινία για τη ζωή του που σκηνοθέτησε ο Tim Burton, με τίτλο Ed Wood (1994), την ωραιοποίησε. 
Η πραγματικότητα ήταν τελείως διαφορετική, βυθισμένη στο αλκοόλ και τη φτώχια. 

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τον Wood προτείνω να διαβάσετε το Nightmare of Ecstacy του Rudolph Grey.

Ο Wood εκτός από καταφερτζής κινηματογραφιστής, ήταν και εξαίσιος συγγραφέας pulp βιβλίων (τα περισσότερα είναι αριστουργήματα), αλλά και πορνογράφος (της κακιάς ώρας). 


Οι ταινίες για ενηλίκους που είτε έγραψε είτε σκηνοθέτησε ή και τα δύο μαζί (ενίοτε παίζοντας και κάποιο ρόλο μπροστά από την κάμερα) μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν εξαιρετικά σπάνιες.

Αυτό ήρθε να αλλάξει η Alpha Blue Archives, μια εταιρία διανομής που ειδικεύεται στη χρυσή εποχή του πορνό. 


Μέχρι πρότινος τα DVD της μπορούσες να βρεις μόνο στην ιστοσελίδα της. 
Τώρα όμως ξεκίνησε να συνεργάζεται με την Amazon.com και η ζωή μας έγινε ευκολότερη.

Θα πρέπει λοιπόν να είμαστε ευγνώμονες και μόνο που μια ταινία σαν το The Undergraduate (1971) διασώθηκε και την κρατάμε πλέον στα χέρια μας σε ψηφιακή μορφή, καθώς το φιλμ αυτό είχε κυκλοφορήσει στο παρελθόν για την αγορά του home video μόνο σε Beta!

Ένα από τα αγαπημένα μου subgenre είναι τα educational films. 

Τα λατρεύω όποιο angle και να έχουν! 

Και αφού το The Undergraduate (1971) – το οποίο έγραψε ο Wood – πέφτει σε αυτή τη κατηγορία, οι προσδοκίες μου ήταν υψηλές. 
Δυστυχώς απογοητεύτηκα.

Ένας αφηγητής που βαριέται μας μιλά για ταμπού, αυνανισμό, το χάπι και πάει λέγοντας, ενώ εμείς βλέπουμε ατελείωτα hardcore πλάνα. 


Μια μικρή αναδρομή στην ιστορία των Stag Films προσπαθεί να σώσει την κατάσταση, αλλά τελικά ο μόνος λόγος για να δει κανείς αυτό το έργο είναι η εμφάνιση της πάντα σέξι Suzanne Fields.

Και μια και ανέφερα την Suzanne Fields, πρέπει να σημειώσω πως το δισκάκι προσφέρει άλλα τρία hardcore φιλμ της: το Ward Sex (1971) το οποίο όπως μαντέψατε είναι μια συρραφή σκηνών σεξ σε ένα νοσοκομείο, το The Young Model (1971) το οποίο όπως καταλαβαίνετε έχει να κάνει με φωτογράφους που κάνουν σεξ με τα μοντέλα τους, και το The Sex Spa (1971) το οποίο όπως φανερώνει ο τίτλος περιστρέφεται γύρω από ερωτικές συνευρέσεις που λαμβάνουν χώρα σε ένα ινστιτούτο μασάζ (σε αυτό το έργο θα ακούσετε και μια ορχηστρική εκδοχή του «Light my Fire» των Doors).


Χρήστος Μουρούκης.