Header Ads

DVD Stories: Δεκέμβριος 2014


Ένα Gialo και ο Wes Craven στα DVD Stories Δεκεμβρίου 2014 από τον Χρήστο όπως πάντα, ο οποίος μας επιφυλάσσει μια ...μεγάλη έκπληξη που θα δείτε τις επόμενες ημέρες.


Nothing underneath (1985)

Ο Bob (Tom Schanley) ταξιδεύει στο Μιλάνο για να ερευνήσει την εξαφάνιση της δίδυμης αδερφής του που είναι μοντέλο [Nicola Perring]. 

Την έρευνα θα ηγηθεί ο αστυνομικός Danesi [Donald Pleasence του Halloween].

Διαμάντια, και μια σειρά φονικών, σε αυτό το giallo του σκηνοθέτη Carlo Vanzina, που μπορεί να είναι φτωχό στον τομέα της αιματοχυσίας, αλλά μας ανταμείβει με τόνους γυμνού. 

Και η μουσική είναι του Pino Donaggio [Carrie].

Το R2 DVD που αγόρασα παρουσιάζει την ταινία σε anamoprhic 2.35:1, και στις πρόσθετες παροχές θα βρείτε φωτογραφίες, φιλμογραφίες, και κάποια trailer.



Music of the Heart (1999)

Όταν ξεκίνησα να βλέπω φανατικά ταινίες τρόμου, ένα από τα πρώτα ονόματα που έμαθα ήταν αυτό του Wes Craven

Οι πιο μικροί τον γνωρίζουν κυρίως από το Scream (1996), ενώ οι παλαιότεροι κυρίως από το A Nightmare on Elm Street (1984). 
Ωστόσο, το αγαπημένο μου εκ των φιλμ του είναι το The Last House on the Left (1972).

Πριν από 15 χρόνια κυκλοφόρησε η μόνη μη-τρόμου ταινία που έχει σκηνοθετήσει [okay, υπάρχει και το The Fireworks Woman (1975) που είναι ερωτικό, αλλά δυστυχώς δεν έχω καταφέρει να το βρω].

Πρόκειται για ένα δράμα, στο οποίο η Meryl Streep [ειλικρινά δεν έχω δει άλλη ταινία της!] υποδύεται τη Roberta Guaspari, μια δασκάλα βιολιού που διδάσκει στο East Harlem και θα δώσει «μάχες» πάσης φύσεως για να μάθει μουσική σε εκατοντάδες παιδιά.

Αυτού του είδους ο κινηματογράφος δεν μου αρέσει καθόλου και με κάνει να βαριέμαι αφόρητα, αλλά μάλλον κάτι δεν αντιλαμβάνομαι, αφού η ταινία προτάθηκε για δύο Oscar.

Το R2 [PAL] DVD που αγόρασα παρουσιάζει την ταινία σε Widescreen 1.85:1, και πρόσθετες παροχές δεν υπάρχουν.


Χρήστος Μουρούκης.