Header Ads

DVD Stories: Ιανουάριος 2015


Το πρώτο DVD Stories της χρονιάς έχει υπερ-ηρωική διάθεση αλλά και horror αναβάθμισης! 


X-Men: Days of Future past (2014) 

Η Kitty Pryde [η Ellen Page, που ποτέ δεν θα συνηθίσω το πόσο όμορφη είναι] στέλνει τον Wolverine [ο Hugh Jackman για άλλη μια φορά] στο 1973 του Nixon [Mark Camacho, The Score (2001)], όπου θα προσπαθήσει να αποτρέψει την Mystique [η σέξι Jennifer Lawrence του Silver Linings Playbook (2012)] από το να κάνει μια ενέργεια που θα φέρει τον πόλεμο.

Είναι εντυπωσιακό να βλέπει κανείς πως είναι εφικτό ένα franchise να γεννά μόνο καλές ταινίες. 


Και αυτό φυσικά δεν συμβαίνει επειδή τα CGI είναι state-of-the-art (που είναι), αλλά γιατί το σενάριο του Simon Kinberg [Sherlock Holmes (2009)] είναι τόσο «δυνατό» που αδυνατείς να βρεις έστω και μία «τρύπα». 

Φυσικά βοήθησε και το ότι επέστρεψε ο σκηνοθέτης Bryan Singer, που ήταν υπεύθυνος και για το αριστουργηματικό X-Men (2000).

Είναι άραγε αυτή η καλύτερη ταινία με super-heroes της δεκαετίας; 

Αν κάποιος έλεγε πως ναι, δύσκολα θα έβρισκα επιχειρήματα για να αντικρούσω τη γνώμη του. 

Αλλά έχω μια σημείωση: πως είναι δυνατόν τα major studio να κυκλοφορούν PG-13 ταινίες με τη λέξη “fuck” και γυμνό, ενώ οι ανεξάρτητοι να τρώνε «σφαλιάρες» από το MPAA
Η απάντηση είναι απλή: υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Το Blu-ray που αγόρασα παρουσιάζει την ταινία σε Widescreen 2.40:1, και στις πρόσθετες παροχές θα βρείτε, Screen App, βαρετές Deleted Scenes, Gag Reel που δεν είναι αστείο, photo gallery, και τα βίντεο Double Take: Xavier & Magneto, Sentinels: For a Secure Future, και X-Men: Reunited (όλα αυτά μαζί έχουν διάρκεια πάνω από μία ώρα).



Cannibals (1980) 

Μια φορά και έναν καιρό είχα μια bootleg βερσιόν αγνώστου προελεύσεως και δύο αυθεντικές κόπιες της ελληνικής VHS αυτής της ταινίας. 

Αποφάσισα να τις αποχωριστώ όλες και να τις αντικαταστήσω με αυτό εδώ το DVD.

Η αναβάθμιση άξιζε τα λεφτά της καθώς το Region 0 [NTSC] δισκάκι που αγόρασα παρουσιάζει την ταινία σε Widescreen 1.66:1 / 16:9, και στις πρόσθετες παροχές θα βρείτε συνέντευξη με τον σκηνοθέτη της Jess Franco και ένα Trailer.






The Amazing Spider-Man 2 (2014)

Ο ήρωας του τίτλου [Andrew Garfield, The Amazing Spider-Man (2012)] θα προδώσει τον καινούργιο του φίλο Max Dillon [Jamie Foxx, Django Unchained (2012)], ο οποίος (έπειτα από ένα «εργατικό ατύχημα») θα μεταμορφωθεί σε Electro και θα συμμαχήσει με τον Harry Osborn [Dane DeHaan, Chronicle (2012)], ο οποίος είναι και αυτός πικραμένος με τον Spider-Man, και με τη σειρά του θα μεταμορφωθεί σε Green Goblin.

Ο Spider-Man πρέπει να σώσει τη Νέα Υόρκη από αυτούς τους δύο αγροίκους, και να παραμείνει ο εκλεκτός της πανέμορφης Gwen Stacy [Emma Stone, Zombieland (2009)]. 


Στο τέλος μάλιστα θα εμφανιστεί ακόμα ένας υπέρ-κακοποιός που αγαπούν οι φαν των κόμιξ.

Τι και αν έχουμε να κάνουμε με ένα τσίρκο CGI; 

Τι και αν ο σκηνοθέτης Marc Webb [ο οποίος μαθαίνω θα αναλάβει και το The Amazing Spider-Man 3 (2018)] παρουσιάζει τα πάντα με μια αισθητική βιντεοκλίπ των The Bloody Beetroots

Θα τα παραβλέψετε όλα αυτά επειδή το σενάριο είναι πραγματικά άριστο (συμπεριλαμβάνει το story-arc στο οποίο ο Peter Parker προσπαθεί να μάθει τι ακριβώς είχε συμβεί με την εξαφάνιση των γωνιών του).

Το NTSC Blu-ray 3D + Blu-ray + DVD combo που αγόρασα παρουσιάζει την ταινία σε 1080p High Definition (2.40:1), και στις πρόσθετες παροχές θα βρείτε commentary των δημιουργών, πολλές additional και deleted σκηνές (με optional commentary του Marc Webb – εδώ έχουμε να κάνουμε με μία από τις σπάνιες περιπτώσεις στις οποίες αυτές οι σκηνές αυτές δεν έπρεπε να λείπουν από την ταινία καθώς θα ήταν χρήσιμες στην ιστορία και το χτίσιμο των χαρακτήρων, αλλά οι παραγωγοί μάλλον δεν θέλανε να ρισκάρουν κάνοντας ένα τρίωρο έπος), ένα τσούρμο βίντεο με τον γενικότερο τίτλο The Wages of Heroism: Making "The Amazing Spider-Man 2" (συνολικής διάρκειας πάνω από μιάμιση ώρα), ένα βίντεο για την σύνθεση του soundtrack (αυτό είναι περιττό, καθώς υπάρχει σχετικό αφιέρωμα στο προαναφερθέν making of), και ένα βιντεοκλίπ.


Χρήστος Μουρούκης.