Header Ads

Επίσημη σύνοψη για το sequel Silent Night, Bloody Night 2: Revival


40 χρόνια μετά την κυκλοφορία του Silent night, Bloody Night, ενός από τα πολλά χριστουγεννιάτικα slashers που άρχισαν να κυκλοφορούν εκεί στα μέσα της δεκαετίας του ’70, έρχεται το sequel του. 

Χωρίς να είναι από τα καλύτερα του είδους του (Black Christmas κανείς;), ήταν μια ταινία, που όρισε σε μεγάλο βαθμό τους κανόνες του slasher, καθώς είναι η πρώτη ταινία του είδους. 

Το Black Christmas που προαναφέραμε, και το οποίο θεωρείται από πολλούς ως η κύρια έμπνευση για το αριστουργηματικό Halloween του μεγάλου John Carpenter, κυκλοφόρησε δυο χρόνια μετά το Silent Νight, Bloody Night.

Συνεπώς, η κυκλοφορία ενός sequel, δεν είναι και ολότελα παράλογη, έστω τέσσερις δεκαετίες μετά. 

Η ιστορία στο νέο φιλμ διαδραματίζεται (τι έκπληξη!) 40 χρόνια μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας. 

Τότε η υπόθεση είχε να κάνει με ένα παλιό σπίτι, όπου όταν μετακομίζει σε αυτό ο κληρονόμος του, Jeffrey Butler, ανακαλύπτει το σκοτεινό παρελθόν του παππού του, και με τα Χριστούγεννα να πλησιάζουν, αρχίζουν οι φόνοι. 

Η νέα ταινία επεκτείνει το σύμπαν της πρώτης, όταν δυο αδελφές πάνε στη μικρή πόλη για μια κηδεία, μαθαίνουν για το μύθο του Black Peter (o κακός της πρώτης ταινίας), ανακαλύπτουν το ημερολόγιο του Butler και αρχίζει ξανά το μακελειό.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Julia Farrell και Luc Bernier, η σκηνοθεσία είναι του Dustin Ferguson, ενώ το σενάριο έχει γράψει ο John Klyza

Αν και η ταινία έχει ξεκάθαρα χριστουγεννιάτικο θέμα, θα κυκλοφορήσει μέσα στους επόμενους μήνες.

Για τέλος άφησα αυτούσιο ένα μικρό μέρος του δελτίου τύπου της ταινίας, το οποίο βρήκα αφοπλιστικά αστείο:  
“…Who is doing the deeds? Is Black Peter real? Or is the truth closer to home? If they don’t find out and put a stop to it, Christmas Day will turn to Garbage Day while the bodies pile up in a bloody heap”.

Κώστας Φαρόπουλος.