Header Ads

DVD Review: Lord of Illusions (1995)


Ένας νεοϋορκέζος ιδιωτικός ντετέκτιβ [ο Scott Bakula του American Beauty (1999)] αναλαμβάνει μια υπόθεση στο Los Angeles που επίκεντρο της είναι η δολοφονία του μάγου του τίτλου [ο Kevin O'Connor του The Mummy (1999)].

Ανάμεσα σε μάγους και illusionists ο πρωταγωνιστής θα προσπαθήσει να ξεχωρίσει την αλήθεια από τα τρικ, και θα βρεθεί σε ένα κρεσέντο visceral βίας.

Και σε μία ερωτική σκηνή με την Famke Janssen (η οποία δυστυχώς δεν εμφανίζεται γυμνή).

Μπορεί να μην διαβάζω συχνά μυθοπλασία, άρα δεν έχω κάτι να προσθέσω για τα βιβλία του Clive Barker, παρακολουθώ όμως αρκετά στενά την κινηματογραφική του καριέρα. 

Μου αρέσουν πολλά από τα φιλμ που έχουν βασιστεί σε έργα του [κλασσικά όπως το Candyman (1992) αλλά και πρόσφατα όπως το The Midnight Meat Train (2008)] αλλά τρέφω και ιδιαίτερη αδυναμία στην καριέρα που έχει ως σκηνοθέτης. 

Το Hellraiser (1987) είναι φυσικά ένα αριστούργημα, ενώ τη γνώμη μου για το Nightbreed (1990) τη διαβάσατε σε παλαιότερη μου ανάρτηση στο Horrorant αλλά και ως Ταινία που Αδικήθηκε στο FilmBoy.
Τα μικρού μήκους του έχουν επίσης πολύ ενδιαφέρον.

Τούτο εδώ το έργο είναι εξαιρετικό και αξίζει να το δείτε στο απεικονιζόμενο Region A [NTSC] Blu-ray 2-disc-set που παρουσιάζει το Director’s Cut και το Theatrical Cut [αμφότερα σε 1080p High-Definition Widescreen (1.78:1)].

Στις πρόσθετες παροχές θα βρείτε Commentary του Clive Barker, μερικές σκηνές που δεν υπάρχουν σε καμία από τις δύο βερσιόν, τα ντοκιμαντέρ A Gathering of Magic (μικρού μήκους) και Original Behind-the-Scenes footage (μεγάλου μήκους), μια συνέντευξη με τον storyboard artist Martin Mercer και μια Photo Gallery.

Χρήστος Μουρούκης.